Hora, incert pentru meciul cu CSU Craiova

630

Pandurii și-a asigurat locul în play-off și prezența în cupele europene, dar acum așteaptă să vadă și decontul după meciul de la Târgu Mureș, gorjenii fiind îngrijorați de starea golgheterului campionatului, Hora având încă glezna umflată.

Penaltiul din care Pandurii a scos trei puncte în primul joc din 2016 a venit la pachet și cu o problemă, Hora fiind cel care suferă încă de pe urma crampoanelor lui Stăncioiu și, odată cu el, suferă și echipa, Wellington fiind singura variantă disponibilă în lotul Pandurilor pentru postul de atacant central.
Tehnicianul pandurilor s-a interesat de situația jucătorului său, însă veștile încă nu sunt în măsură să-l bucure: “Acum are glezna umflată și e clar că atât timp cât este umflată nu va putea să facă prea multe investigații pentru că nu sunt relevante. Cum începe să se dezumfle, o să poată să facă. E clar că e incert pentru meciul cu Craiova”, a declarat Edi Iordănescu. Hora, ca și ceilalți jucători ai Pandurilor care au fost în lotul național sub comanda lui Puiu Iordănescu, au primit de la fiul selecționerului permisiunea de a reveni la antrenamentele echipei gorjene mai târziu decât restul lotului, golgheterul pandurilor urmând a fi evaluat, astăzi, de către medicii din staff-ul echipei târgujiene: “El va veni mâine (n. red. – astăzi) în oraș pentru că celor care au venit de la lot le-am dat o jumătate de zi în plus liber față de ceilalți, ei neavând data trecută decât o zi liberă. Să sperăm că va fi dezumflată glezna și va putea să facă mai multe investigații să vedem ce este.
Avem un mic avantaj în faptul că vom juca luni și avem mai mult timp”, a mai spus antrenorul Pandurilor.
Situația medicală a lui Hora este analizată și de președintele gorjenilor: “E clar, Hora are o entorsă cu contuzie, rămâne să vedem de ce grad. Din ce s-a văzut până acum, perioada de recuperare este de 7-10 zile. El a mai suferit o astfel de contuzie, dar la celălalt picior, la meciul cu CFR-ul. Noi sperăm să poată juca în meciul cu Craiova”, a declarat Narcis Răducan.

Droppa, în continuare incert
Nu doar Hora este pe mâna staff-ului medical al Pandurilor, cehul Lukas Droppa fiind de mai multă vreme client al acestora. Droppa acuză o tendinită achileană și a fost pe tușă și o perioadă însemnată din cantonamentul din Spania. Afecțiunea de care suferă nu-i dă pace în continuare mijlocașului pandur, iar problema cea mare este că acesta, în cazul în care ar forța să joace ar putea avea parte de o agravare a stării sale: “La Droppa semnele nu sunt tocmai bune, tendințele astea sunt destul de păcătoase. Nu e ușor, cum începe să se antreneze, cum se imflamează. Este sub tratament, dar nu am nicio garanție că pot să-l am. Nici să-l las să stea nu pot pentru că după aia ar însemna să-l iau de la zero. Încercăm să o ducă pe picioare, să nu piardă foarte mult, dar există și riscul de a se agrava. Dacă era doar durere, Droppa este genul care tolerează durerea, dar este riscul de a se agrava. Fapul pozitiv este că a confirmat Răuță, a jucat ceea ce trebuia, ce i-am cerut. E la debut, poate să crească”, a mai declarat Edi Iordănescu. Pentru moment, chiar dacă Droppa nu poate juca, Edi Iordănescu este ceva mai liniștit în ceea ce privește mijlocașii la închidere, asta nu doar pentru că Răuță a avut o evoluție mulțumitoare la debut, ci și pentru că odată cu meciul cu CSU Craiova poate miza și pe Adrian Ropotan, care și-a ispășit etapa de suspendare cu care a venit de la Petrolul. Și el evoluând pe acest post, Pițian a scăpat de suspendarea primită după cartonașul roșu primit în meciul cu Astra, însă concurența este destul de mare acum în ceea ce privește închizătorii, poate cea mai acerbă în lotul gorjenilor după ultimele achiziții din această iarnă.

Edi nu slăbește ritmul antrenamentelor
Jucătorii Pandurilor au revenit de ieri la Târgu-Jiu, când au avut programat primul antrenament după succesul de la Târgu Mureș, tehnicianul gorjenilor ținându-și în priză jucătorii, deși până la următorul meci este o distanță destul de mare, poate prea mare pentru modul în care trebuie să pregătească o echipă, pe cicluri săptămânale: “Facem două antrenamente pe zi, suntem încă în perioada de volum mare. O ținem încă o lună așa, după aia începem să mai scădem. Acum ne este mai greu pentru că e o pauză de aproape 10 zile între meciuri, iar un ciclu de pregătire se face pentru maxim 7-8 zile, dar asta este programarea, mergem înainte așa…”, a mai spus Edi Iordănescu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.