„Bestia din Polovragi”, violatorul fetiţei de 5 ani, vrea pedeapsă mai mică

673

greierusiLiviu-Gheorghe Greuruşi din Polovragi, condamnat în lipsă la 20 de ani de închisoare, extrădat din Grecia în urmă cu doi ani de autorităţi, a fost numit de presă “bestia din Polovragi”. Asta pentru că în iunie 2007 a violat o fetiţă de 5 anişori, chiar sub privirile fratelui său, cu doi ani mai mare decât ea.

Bestia s-a arătat nemulţumită de pedeapsa primită, aceea de 20 de ani de închisoare, şi vrea reducerea ei la jumătate. În acest sens, el a întocmit o cerere de rejudecare şi, având în vedere că, iniţial, judecătorii din Gorj îl condamnaseră doar la 14 ani de închisoare, e posibil să aibă toate şansele de câştig.

La Tribunalul Gorj a avut loc, ieri, un nou termen din procesul violatorului fetiţei din Baia de Fier. La acest termen însă Liviu George Greuruşi a solicitat reducerea pedepsei aplicată definitiv şi irevocabil de către magistraţii Curţii de Apel din Craiova. Infractorul sau ,,bestia”, aşa cum l-a numit presa, având în vedere gravitatea faptelor comise, vrea ca din cei 20 de ani de închisoare să primească măcar jumătate.

În iunie 2007, în comuna Baia de Fier s-a produs un eveniment care i-a oripilat pe săteni. O fetiţă, în vârstă de doar 5 ani, a fost violată. Fata a avut nevoie de îngrijiri medicale de urgenţă, iar medicul care a avut grijă de aceasta a povestit atunci că a fost nevoie de destul timp ca s-o coase pe copilă. Întâmplarea şi acţiunea de ademenire a bestiei, arată că Greuruşi este un adevărat pericol în libertate. Fetiţa se afla, într-o zi de vară, împreună cu fratele mai mare în faţa porţii atunci când a fost ademenită de violator. Acesta trecea prin faţa porţii şi le-a spus copiilor că poate să le dea cireşe dacă merg cu el într-un zăvoi. Acolo, bestia l-a legat de un pom pe băiat, iar pe fetiţa de doar cinci ani a violat-o sub privirile fratelui său. Fără pic de remuşcare le-a dat apoi drumul copiilor. Vecinii au văzut-o pe micuţă plină de sânge cum se îndrepta spre casă şi au anunţat poliţia. Dusă la spital, copila a suferit mai multe intervenţii chirurgicale, inclusiv în zona anală. Iar bestia a părăsit ţara, fiind prins în Grecia doi ani mai târziu.

Mai puţină puşcărie!

Poliţia a deschis ancheta, iar naşul fetiţei, chiar şeful Poliţiei din Novaci şi-a jurat că autorul o să plătească. A fost trimis în judecată Liviu Gheorge Greuruşi, după ce probele de la Medicina Legală au arătat că acesta este autorul. Fiind de negăsit, trimiterea în judecată s-a făcut în lipsă. Judecătorii din Gorj au fost indulgenţi cu ,,bestia” şi i-au aplicat o pedeapsă de 14 ani de închisoare pentru fapta sa.

La Curtea de Apel Craiova, magistraţii au considerat că autorul trebuie să primească pedeapsa maximă. I-au aplicat 20 de ani de închisoare, pedeapsă din care bestia vrea acum reducere.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here