Patru noi centre de permanenţă, în Gorj

385

centre de permanentaGorjul s-ar putea mândri cu noi centre de permanenţă, fie prin înfiinţare, fie prin redeschiderea celor închise din diverse motive, în urmă cu câţiva ani de zile. Ideea va fi pusă în aplicare începând cu anul 2011.

Mihai Moisescu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie (PMF) Gorj, a declarat faptul că la nivelul judeţului Gorj se vor înfiinţa la începutul anului următor patru noi centre de permanenţă în mediul rural, sau se va recurge la redeschiderea celor care au fost închise, sporind astfel numărul total al acestora pe raza judeţului. “Noile centre de permanenţă ar putea fi înfiinţate în localităţile unde au existat solicitări din partea populaţiei şi a medicilor de familie, cele mai multe venind din comunele sau satele care se află la distanţe mari de o unitate spitalicească”, a spus Moisescu.

Acesta a mai adăugat faptul că înfiinţarea lor va debuta odată cu aprobarea noului buget, iar unele dintre ele nu ar mai avea nevoie să fie construite putând fi deschise cele care fiinţaseră ca centru de permanenţă însă au fost închise în timp: “Semnale avem atât din partea medicilor, cât şi din partea populaţiei, dar ne trebuie fonduri şi înţelegere între cadrele medicale care urmează să activeze în respectivele unităţi”.

Un centru ce ar putea fi redeschis şi care este deja în atenţia medicilor de familie este cel de la Tismana, care deja are dotarea necesară, dar a fost închis acum câţiva ani datorită neînţelegerilor dintre medicii de familie care aveau cabinete acolo.

În judeţul nostru, la ora actuală, există cinci centre de permanenţă unde îşi desfăşoară activitatea aproape 40 de medici, veniturile fiecăruia dintre aceştia situându-se între 3.000 şi 4.000 de lei lunar.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.