Amânare pentru „Marea Debarasare”

403

marea debarasareCea de-a treia campanie de colectare a deşeurilor şi echipamente electrice şi electronice (DEEE-uri) în noul format, adică trimestrial, are loc în intervalul 2-3 octombrie în judeţul Gorj.

De la începutul acestui an, la nivelul Gorjului, au fost colectate peste cinci tone de deşeuri din echipamente electrice şi electronice. Întregile cantităţi colectate de deşeuri au fost transportate la depozitul ecologic UEG din municipiul Târgu-Jiu, cartier Bârseşti.

Ediţia din octombrie a „Marii Debarasări” trebuia să se desfăşoare iniţial în ultimul week-end al lunii septembrie, însă instituţiile de mediu din judeţ au amânat-o deoarece pe 25 septembrie are loc „Campania Let’s Do It, Romania!”, care presupune curăţarea mediului înconjurător într-o singură zi. Mormanele de gunoi ce sunt identificate şi curăţate în cadrul acestei campanii sunt cele aruncate de către cetăţeni (fie ei localnici sau turişti) în arealele naturale. În mormanele de gunoi nu se includ zonele în care au fost transportate deşeuri cu utilaje şi depozitate sistematic, iar arealele naturale curăţate pot fi atât pe uscat, cât şi pe apă.

Conducerea Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj anunţă locuitorii celor două municipii, dar şi ai oraşelor unde „Marea Debarasare” se va desfăşura că pot scoate în dimineţile zilelor de 2 – 3 octombrie, la scara blocului sau la poarta casei, toate aparatele electrice, electronice şi electrocasnice defecte. Acestea vor fi ridicate începând cu orele 10:00 de către societăţile locale de salubrizare. “Marea Debarasare” este o campanie iniţiată de Ministerul Mediului care a debutat în toamna anului 2007 şi a derulat de atunci mai multe etape de colectare. Pe parcursul anului 2009, în Gorj s-au strâns peste 19 tone de DEEE-uri, iar la nivel naţional aproape 45 de tone de deşeuri.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here