Absolvenţii gorjeni, faţă în faţă cu angajatorii

439

bursa job facuta de mineSute de absolvenţi gorjeni ai promoţiei 2010 au o şansă de angajare peste câteva săptămâni, mai exact pe 24 septembrie, când, de la orele 09:00, va lua startul ediţia din acest an a Bursei locurilor de muncă pentru Absolvenţi. Locaţia unde bursa se va desfăşura va fi, ca şi anul trecut, Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu.

Organizatorul evenimentului este Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj care a început încă de la debutul acestei săptămâni recrutarea agenţilor economici de pe raza judeţului. “Prima dată le facem oferta telefonic şi le spunem despre bursă, iar apoi, în funcţie de timpul rămas până la eveniment vom merge şi în teren pentru a le face propuneri de participare cu oferte de locuri de muncă”, a declarat Ana-Maria Niculescu, purtător de cuvânt al AJOFM Gorj. Până în prezent, şi-au anunţat prezenţa un număr de 12 angajatori gorjeni.

Anul trecut, Bursa locurilor de Muncă pentru Absolvenţi a avut succes în rândul absolvenţilor. Treizeci şi doi de agenţi economici s-au prezentat cu un număr de 341 de oferte de job-uri. Participanţii din rândul absolvenţilor au fost în număr de peste 430, din care 145 au fost selectaţi în vederea încadrării. “La o lună după încheierea bursei, din cei selectaţi spre a avea un loc de muncă, un număr de o sută doisprezece absolvenţi au fost angajaţi, iar alţi treisprezece şi-au ocupat posturile pe loc, în timpul desfăşurării bursei”, a mai spus Ana-Maria Niculescu.

Conform datelor furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, la ora actuală, la nivelul judeţului Gorj sunt înregistraţi 16.383 de şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi, rata şomajului fiind de 10,89%.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here