Colectarea selectivă în instituţiile statului, obligatorie

432

colectare selectivaLa nivelul judeţului Gorj şi a întregii ţări a fost demarată miercuri campania de implementare a colectării selective în instituţiile statului. Cele care până acum nu au colectat selectiv deşeurile sunt obligate să o facă de acum încolo în baza Legii 132/2010, intrată în vigoare la data de 6 august 2010.

Comisia pentru Administraţie Publică, Amenajarea Teritoriului şi Echilibru Ecologic din Camera Deputaţilor şi Asociaţia “Green Revolution” au lansat campania de implementare a colectării selective în instituţiile statului. Aceasta este sprijinită de Garda Naţională de Mediu, Asociaţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM), Eco-Rom Ambalaje SA şi Asociaţia “Green Area”. Sulfina Barbu, preşedinta Comisiei pentru Administraţie Publică, Amenajarea Teritoriului şi Echilibru Ecologic din Camera Deputaţilor spune că “legea privind colectarea selectivă va obliga toţi cei un milion trei sute de mii de funcţionari din instituţiile publice să colecteze selectiv hârtia, plasticul, sticla şi aluminiul pentru a fi revalorificate”.

Campania demarată pe 8 septembrie este intitulată ,,Legea 132/2010 – Instituţiile publice colectează selectiv”, şi debutează cu un proiect pilot de promovare a colectării selective în rândul angajaţilor din şase instituţii publice, din Ministerele Educaţiei, Mediului şi Sănătăţii, proiectul durând până la sfârşitul lunii noiembrie.

I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here