Scad taxele din târgul de haine

385

targ haine artegoTârgul de haine din municipiul Târgu-Jiu are de ieri taxe mai reduse, în urma unor aprobări ale consilierilor municipali făcute în cadrul şedinţei lunare. Astfel plafonul lunar de 7.500 de lei pe lună pentru încasările din taxa de masă şi cea de intrare în târg a scăzut, de la 1 septembrie acesta fiind 5.500 de lei.

Conform reprezentanţilor Direcţiei Publice de Patrimoniu, care are în administrare Compartimentul Parcări şi Târg haine, media încasărilor lunare pe acest an este de 5.171, 43 de lei pentru intrarea în târg şi 342, 86 de lei pe lună pentru taxa de masă.

Printre motivele pentru care plafonul a fost diminuat cu 2.000 de lei se numără veniturile restrânse ale oamenilor, extinderea magazinelor tip second-hand pe raza municipiului, sezonalitatea târgului. De asemenea, o scădere a plafonului s-a decis în urma constatării faptului că rromii nu desfăşoară o activitate permanentă în incinta târgului, pentru ei fiind mai avantajoasă desfacerea mărfurilor în bâlciuri sau prin satele din afara oraşului.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here