Primăria a scos zeci de mii de lei din Festivalul Berii

457

festivalul beriiEdiţia din acest an a Festivalului Berii din Târgu-Jiu s-a încheiat duminică seara şi a fost de un real profit pentru municipalitate. Chiar dacă autoritatea locală nu a investit bani pentru spectacolele susţinute, Primăria a avut un profit de circa 80.000 de lei.

Festivalul Berii 2010 de la Târgu-Jiu s-a încheiat duminică seara cu spectacolele oferite de Andreea Bălan, Narcotic Sound şi Bere Gratis, ultima seară a festivalului fiind extrem de profitabilă pentru comercianţi, numărul cetăţenilor prezenţi pe Insuliţa de pe Jiu fiind de ordinul miilor. Chiar dacă se înscriseseră pe listele Primăriei un număr de 41 de societăţi cu activitate de terase, doar 25 au participat, acestora adăugându-li-se alte o sută de societăţi care deserveau activitate comercială cu diverse produse, de la porumb fiert la jucării şi obiecte de artizanat. „Comercianţii au venit din toate zonele ţării, din Târgu-Mureş, Satu Mare, Galaţi, Constanţa, Slatina, Arad şi multe alte oraşe. Încasările noastre au fost mulţumitoare, de circa optzeci de mii de lei, însă astfel ne-am scos şi cheltuielile pe care le-am făcut cu amenajarea spaţiului şi conectarea la energie electrică”, a declarat Florenţa Ţârcă, şefa Serviciului Concesionări din cadrul Primăriei Târgu-Jiu.

Sute de hectolitri de bere

Conform reprezentantului sponsorului de bere care s-a ocupat de concertele din seara de duminică, în cele şapte zile de festival s-au consumat aproape 450 de hectolitri de bere, iar aglomeraţia a fost în toi în fiecare zi, dar seara de duminică a adunat pe Insuliţă aproape 11.000 de persoane, suprafaţa spaţiului alocat fiind de nici 10.000 metri pătraţi.

Comercianţii care au poposit săptămâna trecută, de luni până duminică, pe Insuliţa de pe Jiu au plătit Primăriei pentru toate aceste zile circa 2.500 de lei de fiecare, drept taxă de închiriere. Ieri, pe Insuliţă s-a făcut curăţenie şi s-a dezafectat suprafaţa ocupată de comercianţi. La intrarea pe Insuliţă a fost amplasat un cort, în care în permanenţă au fost găsiţi poliţişti comunitari, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor care au avut nevoie de orice informaţie sau în caz de vreun incident în zonă.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here