92.000 de euro pentru reabilitarea unei şcoli din Urdari

556

O şcoală generală din comuna Urdari va fi reabilitată în perioada următoare datorită unei finanţări a Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia a semnat săptămâna trecută patru contracte finanţate prin Programul Operaţional Regional 2017-2013, DMI 1.2 – “Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe” şi DMI 3.4 “Reabilitarea/modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă”. La evenimentul de semnare a contractului, au participat Marilena Bogheanu, directoare ADR Sud-Vest Oltenia, Eduard Vârlan, viceprimar al municipiului Râmnicu-Vâlcea, Robert Adrian Schell, primar al oraşului Brezoi, Mihai Calotă, primar al comunei Urdari, şi Ion Ciocan, edilul comunei Osica de Sus.

Lucrări multiple la Urdari
Proiectul aprobat spre finanţare de la Urdari poartă denumirea “Îmbunătăţirea calităţii infrastructurii de educaţie în comuna Urdari, judeţul Gorj prin reabilitare Şcoala Generală cu clasele V-VIII din satul Fîntînele, comuna Urdari, judeţul Gorj”, în valoare de 92.263,47 de euro. Lucrările ce vor fi efectuate în cadrul acestui proiect sunt: demolarea învelitorii, repararea şarpantei şi a podului, îndepărtarea tencuielii la tavane, consolidarea pereţilor exteriori la colţul sud-vest al şcolii cu plasă sudată de 4 mm pe ambele feţe, fixate între ele cu agrafe din oţel beton de 6 mm. Plasa sudată va fi înglobată în tencuială pe bază de multibat. Elementele de şarpantă se vor ancora antiseismic de structura de rezistenţă; învelitoarea se va realiza din ţiglă de tablă roşie cu pantă de 65%; se vor demola sobele de teracotă existente şi se va îndepărta vechiul parchet; se vor reface pardoselile în clase, cu parchet laminat de trafic greu şi în hol cu gresie; se vor monta tavane false din gips-carton de profile metalice; se va reabilita tehnic prin anveloparea clădirii cu termosistem format din polistiren de 10cm, plasă minerală şi tencuieli decorative impermeabile; se vor aplica zugrăveli cu vopsea lavabilă la interior după efectuarea reparaţiilor şi aplicarea unui strat de tinci; se va curăţa lambriul existent şi se va aplica lac incolor, iar pentru preluarea apelor meteorice se va construi un canal betonat pe laturile de est şi sud ale clădirii.
Până la această dată, la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, s-au contractat 543 proiecte (din care 42 au fost reziliate). Suma solicitată pentru proiectele aflate în implementare este de 726,28 milioane euro.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here