91 de elevi, calificaţi la etapa judeţeană a concursului „Terra”

410

Sâmbătă, 29 martie, la Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncuşi” din municipiul Târgu-Jiu, se va desfăşura etapăa judeţeană a Concursului Naţional de Geografie „Terra”. La această etapă a concursului s-au calificat 91 de elevi de la mai multe unităţi de învăţământ din judeţ.

Concursul Naţional de Geografie „Terra”, concurs aflat la cea de-a doua ediţie, se organizează pentru fiecare nivel de studiu (clasa a V-a, clasa a VI-a, clasa a VII-a) în mai multe etape: pe şcoală, locală, judeţeană şi naţională. În Gorj, etapa judeţeană a concursului se va desfăşura sâmbătă, între orele  10:00 – 11:30, la Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu. La această etapă a concursului s-au calificat 91 de elevi de la 22 de unităţi de învăţământ din judeţ. Aceştia trebuie să fie prezenţi în sălile de concurs la ora 08:45 şi să aibă asupra lor un act de identitate (C.I. sau carnet de elev vizat pentru anul în curs). Potrivit regulamentului concursului, la etapa naţională, ce se va desfăşura în data de 26 aprilie, la Bucureşti, va participa candidatul clasat pe locul I pentru fiecare nivel de studiu  (clasa a V-a, a VI –a, a VII –a), din fiecare judeţ. Prima ediţie a Concursului Naţional de Geografie „Terra” s-a desfăşurat în anul şcolar 2012-2013 şi s-a bucurat de un număr mare de participanţi: peste 8.000 la faza locală, aproximativ 4.700 la faza judeţeană şi 445 la faza naţională. Rezultatele obţinute de participanţi au fost deosebit de bune, 177 de elevi primind premii şi menţiuni. Dintre aceştia, 43 de elevi au obţinut punctajul maxim (100 puncte). La concurs au participat şi elevi din judeţul Gorj, iar patru dintre aceştia au reuşit să se numere printre premianţi, aducând judeţului nostru un premiu I, un premiu II, un premiu III şi o menţiune.
R.L.

1 COMENTARIU

  1. Sunt extrem de dezamagita de acest concurs ! In tara s au calificat cu 85 de puncte la nationala iar in Bucuresti de la 96 p . Subiectele au fost aceleasi asa ca nu i corect!! RUSINICAAA !!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here