90% şefi “portocalii”! – Directoratul CEO a numit în prima sa hotărâre 54 de directori ai societăţii

781

Directoratul Complexului Energetic Oltenia(CEO), convocat vineri, 6 iulie, a dat prima sa hotărâre a acestui organism de conducere a noii structuri. Hotărârea priveşte tocmai numirea a 54 de directori, unii executivi în CEO, alţii la sucursalele CEO de la Craiova, Turceni, Rovinari şi de la Uzina Işalniţa. Interesant este că 90% dintre directorii numiţi, la finalul săptămânii trecute sunt pedelişti, susţinuţi anterior în funcţii de PDL sau chiar membri PDL la carnet. Directorii USL din CEO pot fi număraţi doar pe degetele de la o mână.

Deşi premierul Victor Ponta a subliniat de nenumărate ori că CEO, structură la realizarea căreia a pus umărul USL, nu trebuie politizată, cerinţele primului-ministru au fost însă zero pentru Directoratul CEO de la Turceni. Spunem asta şi o demonstrăm cu documente, sau mai precis cu prima hotărâre a Directoratului societăţii CEO, întrunit vineri la ora 16.00 la Turceni. Cei care au participat la şedinţa CEO au fost următorii: Constantin Bălăşoiu, în calitate de preşedinte al Directoratului, Sorin Alecu, în calitate de membru al Directoratului, Veronica Nica, şi ea în calitate de membru al Directoratului, Marian Motocu şi Vasile Ogârlaci, cei doi directori de Divizii a CEO, şi ei în calitate de membri ai Directoratului. Practic s-au întrunit toţi “doljenii” din CEO, patru de origine din judeţul vecin şi Ogârlaci, fost salariat al Complexului Energetic Oltenia, de loc din Gorj, dar, se pare, “doljenizat”. Cei cinci votează în unanimitate că şedinţa a fost legal convocată şi valabil ţinută, că toate documentele necesare au fost adresate în timp util şi că, în consecinţă, Directoratul poate vota în mod valabil toate hotărârile înscrise pe ordinea de zi, în deplină conformitate cu dispoziţiile statutare.

Numiri în Hotărârea cu nr. 1 a Directoratului
Astfel, în unanimitate, Directoratul numeşte următorii directori executivi în cadrul CEO: Andrei Octavian-Director Marketing Vânzări, Constantin Lăzăroiu-director Resurse Umane(Lăzăroiu a fost director de Resurse Umane al fostului SNLO, pus în această funcţie de pedelistul Daniel Burlan iar anterior promovării sale acesta a fost şef Birou Salarizare la EMS Fărcăşeşti unitate care s-a desfiinţat între timp), Daniel Pităroiu-director Financiar Contabilitate-Divizia Finaciară(Pităroiu a fost anterior promovării director al Direcţiei Buget, Financiar, Contabilitate al CE Turceni, el făcând echipă cu fostul director general Octavian Graure, membru PDL), Grigore Dădălău-Director Achiziţii-Divizia Financiară (Dădălău a fost până la promovarea sa şeful Departamentului Achiziţii al SNLO, pus în funcţie de fostul “general” Daniel Burlan şi membru al echipei sale “portocalii” de conducere a SNLO. Dădălău a fost anterior şef de Departament la EMC Jilţ), Daniel Olaru-director Dezvoltare-Divizia Strategie Dezvoltare (Olaru a fost anterior promovării sale în CEO, director economic al SNLO, membru al echipei pedelistului Burlan. Până să ajungă la conducerea SNLO, acesta a fost contabil-şef al Carierei Roşiuţa), Danciu Laviniu-director Investiţii-Divizia Strategie Dezvoltare (Danciu a fost până în martie 2011 director peste Unitatea de management implementare a proiectului Blocurilor 3 şi 6 de la Complexul Energetic Turceni, fiind în echipa fostului director general Graure).

Promovarea pedeliştilor continuă
Au mai fost promovaţi, de asemenea, prin intermediul aceleiaşi hotărâri: Filip Viorel-director tehnic la Divizia Energetică, Ion Pisc-director Producţie-Divizia Energetică (Ion Pisc a fost directorul Termocentralei Rovinari în timpul mandatului lui Tiberiu Trotea, membru PDL), Daniel Burlan-director adjunct Sucursala Divizia Minieră Târgu-Jiu (Burlan, membru PDL, a condus din funcţia de director general SNLO, de numele său fiind legate nenumărate ilegalităţi privind acordarea banilor pentru CS Pandurii şi CS Minerul Motru. Este urmărit penal în urma unui litigiu cu un teren la Fărcăşeşti), Aristică Tănăsoiu-director Resurse Umane-Sucursala Divizia Minieră (Tănăsoiu a fost membru al Consiliului de Administraţie al SNLO după numirea în funcţie în 2009 a lui Burlan, semnând acordarea ilegală a banilor pentru cele două cluburi sportive), Tiberiu Trotea-director Strategie Minieră-Sucursala Divizia Minieră (Trotea a condus până la formarea CEO Complexul Energetic Rovinari, fiind pedelist cu acte), Leşu Gheorghe Daviţoiu-director tehnic Sucursala Diviziei Miniere (Daviţoiu este fratele pedelistului Nicu Daviţoiu, preşedinte PDL Târgu-Jiu. El a fost directorul EM Rovinari până la realizarea CEO), Nicolae Viaşu-director economic-Sucursala Divizia Minieră (Viaşu a fost până la promovarea sa membru în echipa de conducere a SNLO, alături de pedelistul Daniel Burlan, fiind contabilul-şef al SNLO, iar, anterior, contabil şef la EMC Motru), Ion Rebedea -director adjunct Achiziţii –Sucursala Divizia Minieră (Rebedea a fost director comercial al CE Rovinari în echipa lui Tiberiu Trotea) şi Ovidiu Ursărescu-director adjunct Vânzări-Sucursala Divizia Minieră(Ursărescu a fost inginer şef la Protecţia Mediului la SNLO, în echipa lui Eugen Davidoiu, iar sub Burlan a devenit şef Departament Achiziţii Publice).

Directori de sucursale şi exploatări miniere de carieră
Prin intermediul aceleiaşi hotărâri mai sunt numiţi următorii directori de sucursale ai CEO şi şefii de exploatări miniere de carieră: Tudor Viorel-director al Sucursalei Electrocentrale Craiova (Tudor a fost anterior promovării director de investiţii şi reparaţii al CE Craiova); Gheorghe Văduva-director Sucursala Electrocentrale Turceni (Văduva a fost director tehnic al CE Turceni în echipa pedelistului Octavian Graure, până în martie 2011, în ultimii ani acesta a fost alternativ pesedist, pedelist şi apoi iar pesedist); Laurenţiu Ciurel-director Sucursala Electrocentrale Rovinari (singurul pesedist cu carnet, până acum, din lista promovaţilor în CEO); Alexandru Braia-director Exploatarea Minieră de Carieră (EMC) Rovinari (inginerul Braia a prestat pentru Cariera Roşia vehiculându-se că ar fi fost liberal); Vasile Ghimiş-director economic Exploatarea Minieră de Carieră Rovinari(Ghimiş a fost contabil-şef al EM Rovinari şi sub Leşu Daviţoiu); Moise Matyas-director Exploatarea Minieră de Carieră Roşia-Peşteana(Matyas a fost director de producţie al Carierei Roşia acesta fiind urmărit penal pentru abuz în serviciu pentru acelaşi teren din Fărcăşeşti. Acesta a făcut echipă şi cu directorul Cosmin Trufelea, demisionat recent din PDL); Ion Pistol-director economic Exploatarea Minieră de carieră Roşia-Peşteana(Pistol a fost şi înainte de promovare contabil-şef al Carierei Roşia în echipa lui Cosmin Trufelea); Vasile Râbu-director Exploatarea Minieră de Carieră Motru(Râbu este al doilea pesedist din CEO, acesta fiind vicepreşedinte al PSD Gorj şi fost vicepreşedinte al CJ Gorj); Ion Dondera-Director Economic-Exploatarea Minieră de Carieră Motru(Dondera a fost director genaral al CE Rovinari, fost şef la BATS Motru, şi director economic la EMC Motru sub conducere PDL a mineritului şi energiei gorjene); Ion Paraschivu-director Exploatare Minieră de Carieră Jilţ (Paraschivu a fost şi până la formarea CEO director la EMC Jilţ şi sub “portocalii” de la CE Turceni). Au mai fost promovaţi, de asemenea, Cornel Cioancă-director economic la Exploatarea Minieră de Carieră Jilţ (Cioancă a fost contabil şef al Direcţiei Miniere a CE Turceni tot la Jilţ); Boldor Flitan Corneliu-director Exploatarea Minieră de Carieră Berbeşti (Boldor este al treilea pesedist cu carnet promovat în CEO, fost consilier la SNLO, dar înlocuit din funcţie de pedelistul Burlan); Dumitru Ilinca-director economic la Exploatarea Minieră de Carieră Berbeşti (Ilinca a fost în urmă cu câţiva ani director al CE Turceni pus de Ionel Manţog).

Directori de sucursale, EMC-uri, uzine, cariere şi subunităţi conexe
În hotărârea nr.1 a Directoratului mai sunt numiţi la Sucursala Craiova a CEO următorii: Săvulete Delia-director Management Resurse Umane Consultanţă, Albeanu Adrian-director Strategie Dezvoltare, Cocoşilă Bebe Cristian-director tehnic, Ilie Ionel-director adjunct Producţie, Dincă Ştefan-director adjunct Proiecte Complexe, Iordan Mariana-director Economic, Soare Vergil-director Comercial.

Sucursala Electrocentrale Turceni, condusă de cam aceiaşi pedelişti
La fostul CE Turceni în conducere nu s-au operat schimbări majore. Valentina Trofin a fost numită vineri director Management Resurse Umane, după ce i-a luat locul pedelistului Corneliu Gârjoabă. Trofin a lucrat însă în echipă cu Gârjoabă sub conducere PDL. Dumitru Cristea revine în conducerea de la Turceni deşi este inculpat în dosarul “buldotanc” aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost promovat director Strategie Dezvoltarea în Sucursala Turceni a CEO. Leu Ionel a fost promovat director tehnic, acesta făcând parte şi anterior din echipa de conducere a CE Turceni pe aceiaşi funcţie, în echipa lui Graure şi apoi a lui Motocu, fiind susţinut de PDL pe funcţie. Octavian Graure, membru PDL şi fost director general al CE Turceni, a fost promovat vineri director Economic al Sucursalei Turceni. Promovarea s-a făcut la cererea PNL, prietenia dintre Graure şi Dian Popescu, şeful PNL Gorj, fiind de notorietate. În CEO a fost promovat şi Cornel Procopiu, director la Achiziţii al Sucursalei Turceni, se vehiculează, membru PSD.

Sucursala Rovinari, tot sub PDL
La fostul Complex Energetic Rovinari, actuală Sucursala Rovinari a CEO au fost promovaţi următorii: Ion Răuţ-director Resurse Umane (Răuţ a fost şeful Corpului de Control al CE Turceni, funcţie recâştigată în instanţă după ce a fost îndepărtat din aceasta de PDL, fost membru PDL, PNL, actual independent), Ion Petroniu-director Direcţia Strategie Dezvoltare, Maria Scurtu-director economic (Scurtu a avut aceeaşi funcţie şi sub Tiberiu Trotea), Delia Chirca-director Achiziţii. Şeful acestei sucursale este Laurenţiu Ciurel, vicepreşedinte PSD.
Uzina Işalniţa are şi ea următorii directori: Gherghina Viorel-directorul uzinei, Amzolin Rujero-director adjunct, Nica Nicolae-inginer şef Reparaţii şi Ion Tătaru-contabil şef.

Morega: “116 directori în CEO şi salarii uriaşe”
Deputatul independent Dan Ilie Morega a anunţat ieri că CEO are un număr impresionant de directori, 116, personalul TESA al CEO fiind în proporţie de 24% din efectivul de angajaţi ai acestei structuri. Morega a criticat acest lucru şi a făcut-o ieri şi Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, menţionând că lucrurile în această structură nu pot să rămână astfel. Morega a anunţat de asemenea că Bălăşoiu ar avea un salariu lunar de peste 33.000 de lei, peste 50 de salarii minime într-un salariu de “general”, în timp ce directorii mari ai CEO ar avea salarii de peste 26.000 de lei lunar.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here