90 de gorjeni vor să fie grefieri

276

90 de candidați din județul Gorj vor participa anul acesta la concursul de admitere la Școala Națională de Grefieri, ce urmează a se desfășura chiar luna aceasta. La nivel național, au fost admiși să participe peste o mie de candidați.

Concursul de admitere la Școala Națională de Grefieri se organizează pentru ocuparea unui număr de 130 de locuri de grefier cu studii superioare juridice. Din cele 130 de locuri scoase la concurs, 100 sunt alocate pentru ocuparea posturilor vacante de grefier la instanțele judecătorești, sub rezerva finanțării și/sau a suplimentării, iar 30 sunt alocate pentru ocuparea posturilor vacante la parchete. La concurs s-au putut înscrie persoanele cu cetățenia română, domiciliul în România și capacitate deplină de exercițiu, fără antecedente penale sau cazier fiscal, care se bucură de o bună reputație, cunosc limba română, sunt apte din punct de vedere medical pentru exercitarea funcției și au studii superioare juridice. Lista candidaților care îndeplinesc condițiile de participare la concurs a fost publicată miercuri, pe site-ul Școlii Naționale de Grefieri. Pe această listă figurează numele a 92 de candidați din județul Gorj, însă doi dintre aceștia s-au retras din concurs. Lista finală a candidaților admiși să participe la concurs va fi publicată până pe 22 aprilie 2016, după soluționarea contestațiilor.

Proba de admitere, pe 24 aprilie
Examinarea candidaților se face prin susținerea unei probe scrise la disciplinele procedură penală, procedură civilă și organizare judiciară, probă programată pe 24 aprilie 2016. Primele rezultate ale concursului vor fi publicate pe 9 mai 2016, în zilele de 10 și 11 mai se vor putea depune contestații, iar tabelul cu rezultatele finale ar urma să fie publicat pe 18 mai 2016. În perioada 19 mai – 3 iunie va avea loc verificarea bunei reputații a candidaților.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here