90 de ani s-au așternut peste ziua Dintâi!

337

Timpul care se scurge are valoare, doar atunci când omul îl măsoară, iar istoria nu ar avea valoare fără timp! Trecerea timpului, acest măsurător al vieții umane, îmbracă astăzi emoțiile firești ale momentului aniversar. Iată, 90 de ani de la apariția primei ediții a ziarului Gorjeanul! E un moment care impresionează și care îndeamnă la reflecție!
Deceniile și specificul  lor istoric și social au rămas în urmă, dar spiritul atâtor generații, într-o evoluție a devenirii, ceva a rămas  viu în conștiinta gorjenilor. Cu dificultăți și adversități, cu izbânzi efemere sau durabile pe care le-a repurtat ziarul Gorjeanul, toate au avut ca rezultat prestigiul și identitatea de care se bucură astăzi, singularizându-l în familia presei gorjene. El a reprezentat o carte deschisă, care a pătruns până în cele mai îndepărtate și risipite sate ale acestui județ, oferindu-le gorjenilor abordări jurnalistice, informații, opinii, prezentarea unor evenimente, reportaje documentare pentru toate vârstele. Prin varietatea conținutului său, ziarul Gorjeanul a promovat încrederea și respectul pentru valorile umane fundamentale, iubirea, binele,  adevărul, speranța, munca, încrederea și responsabilitatea. Iar, continuitatea sa în timp semnifică importanța și nevoia publicului gorjean pentru informație.
Toată dragostea și recunoștința pentru cei care au slujit cu crediănță acest cotidian! Le datorăm respect și gratitudine. Investiția lor de suflet a rezultat în timp și se regăsește în tot ce s-a înfăptuit! Am dori ca această moştenire să nu se piardă, ci să rodească în faptele celor de azi! Felicitări sincere pentru toți cei care i-au dat viață, le dorim putere de muncă, izvor de inspirație și profesionalism! Viață lungă și la cât mai multe aniversări!
Prof. univ. dr. Gheorghe Gămăneci

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here