88 primăveri şi încă multe !

488

foto predo 2S-au strâns un număr de ani ai ziarului Gorjeanul – 88, un mănunchi cu ani şi zile de luptă pentru adevăr şi informarea corectă a cititorilor de pe meleaguri gorjene. Dar şi cititori din toată ţara, căci ziarul creat şi fondat de Jean Bărbulescu, în urmă cu 88 de primăveri, avea abonaţi şi, deci, cititori prin toată România.

Fiind, în perioada interbelică, unul dintre cele mai prestigioase ziare regionale. Înainte de al doilea Război Mondial, Poşta Română îşi făcea cu adevărat treaba şi asigura abonamentele la Gorjeanul şi pentru cititorii din alte judeţe. Şi la sărbătorirea celor 88 de ani ai ziarului Gorjeanul pe scena Casei de Cultură, prin spectacolul omagial oferit de „Doina Gorjului” şi invitatul special Constantin Enceanu, printre vorbitorii ce şi-au prezentat oficial felicitările nu a lipsit preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, dr. ing. Ion Călinoiu. Care-a mai onorat cu prezenţa sa şi Masa rotundă – GORJEANUL-88 de sâmbătă, subliniind importanţa informării, a formării opiniei şi păstrării unei linii de corectă ţinută socială. Aducând ca deviză şi aforismul lui Benjamin Franklin, preluat ca motto al acestor însemnări. Tot Ion Călinoiu a mai reluat şi o afirmaţie de bun simţ a prietenului său Florin (Cârciumaru, primarul Târgu Jiului, n.n.): „Mă bucur când mă criticaţi, mă supăr când mă lăudaţi!” Pe lângă felicitări, preşedintele CJ Gorj şi-a mai exprimat un gând: „Gorjeanul să rămână un reper continuu – o emblemă şi un brand al judeţului Gorj. Vă doresc succes în activitate şi viaţă lungă!” Ne-au mai fost aproape prof.dr. Lili Roată, prof. G. Manoniu, decanul de vârstă al Gorjeanului, care ne-a precizat deviza celor care robotesc aici: „Cititorii noştri, stăpânii noştri” şi Viorel Gârbaciu: „Gorjeanul este şi rămâne nava amiral a publicisticii gorjene. Ţineţi-vă rangul, sunteţi sus, sunteţi cei mai buni, aveţi un trecut glorios”. Între altele, Directorul General al SC Gorjeanul SA, Bebe-Viorel Ionică, a expus şi crezul: „Să fim cât mai aproape de cititori, de locuitorii judeţului Gorj. Noi, cei care reprezentăm în acest moment GORJEANUL – echipa de realizatori, să ne apropiem mai mult de doleanţele, grijile şi necazurile gorjenilor. Am pus şi noi o piatră la temelia acestui edificiu şi fenomen care este Gorjeanul!”

OPOZIŢIA RENAŞTE. Cu opinteli, cu grevă parlamentară(existentă şi în trecut, doar C.A. Rosseti împreună cu alţi 9 deputaţi din Sfatul Ţării Româneşti au fost şi ei în grevă parlamentară!) se întrevede o revenire puternică a Opoziţiei. De azi, Opoziţia va avea majoritatea în Senat şi va încerca să o câştige şi pe cea din camera Deputaţilor. În această săptămână, preşedintele PSD, Victor Ponta, a precizat că în Camera Deputaţilor unde este un haos, va fi declanşată o acţiune „Îndreptăţită şi corectă” de înlocuire din funcţie a Robertei Anastase. Această acţiune a USL speră să dovedească, prin vot, dacă puterea mai are sau nu majoritate în acest for legislativ. Iar anunţata Moţiune de Cenzură se depune pe 17 aprilie, întrucât Guvernul Ungureanu a cedat în faţa UDMR, căreia i-a făcut pe plac în problema segregării Facultăţii de Medicină şi Farmacie de la UMF Târgu Mureş.

MEGA-ESCROCHERIA CUPRUMIN. Premierul MeReU îşi sapă singur groapa, împins de la spate de PDL şi preşedintele Traian Băsescu. Demagogul perfect Emil Boc vorbeşte de vânzarea bogăţiilor ţării. De alte guverne. Numai că, vânzarea începută de Călin Popescu Tăriceanu către Steerling au continuat-o ei. Portocaliii. Zilele trecute au mai vândut şi CUPRUMIN Abrud ce deţine 60% din rezervele de cupru ale României. O firmă extrem de profitabilă, cu un plus de 12 milioane de euro anul trecut. Culmea e că firmuliţa câştigătoare a trucatei licitaţii este una de apartament, din Toronto – Canada, creată în 2011, cam în vremea când avocatul Gold Corporation(culmea, tot din Toronto!) – Traian Băsescu ieşea pe la televiziunile din ţară şi pleda ca un „avocat nepoftit” ori ca unul măsluit în favoarea prietenului său Frank Timiş. Aflat pe post de „telecomandă”, Mihai Răzvan Ungureanu a îndeplinit „pohta ce-a pohtit” şeful lui şi al PDL – încă preşedintele Traian Băsescu!

Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here