874 de joburi vacante în UE, la dispoziţia gorjenilor

287

Gorjenii fără un loc de muncă au posibilitatea să prindă o bună ofertă în cadrul posturilor vacante din străinătate, publicate prin intermediul reţelei EURES România. 874 de locuri de muncă sunt disponibile în ţări precum: Germania, Irlanda, Marea Britanie, Belgia, Norvegia, Suedia, Republica Cehă, Slovacia, Spania, dar şi în Ungaria.
Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite de Irlanda – 385, pentru însoţitori de zbor şi stewarzi. Marea Britanie pune la dispoziţie 209 locuri de muncă dintre care 90 pentru îngrijitori persoane, 60 asistenţi medicali, un şofer profesionist şi 58 bucătari, la toate dintre acestea angajatorii făcând precizarea că este necesară cunoaşterea limbii engleze. Ţara care oferă cele mai multe locuri de muncă în industrie este Germania, care pune la bătaie 148 de posturi disponibile în mai multe domenii de activitate: cinci operatori CNC (laminor și strung), cinci electricieni, șase hamali, cinci operatori stivuitori, șapte lucrători calificaţi în producţie (industria automobilelor), șapte sudori, 15 factori poştali, dar şi 50 asistenţi medicali generalişti şi 40 de persoane care să lucreze în domeniul gastronomiei, bucătari, ospătari şi barmani.
Alte joburi disponibile sunt şi în Slovacia, angajatorii de aici oferind 37 de posturi pentru şoferi autocamion transport internaţional şi șapte posturi pentru îngrijitori persoane/infirmieri. Pe lista Suediei se regăsesc 55 de locuri de muncă şi anume: 15 vopsitori, zece mecanici auto, 20 femei de serviciu şi zece tinichigii auto. Şi ţări precum Ungaria, Spania, Cehia, Norvegia, Belgia oferă locuri de muncă în diferite domenii căutând maseuri, mecanici agricoli, şoferi profesionişti camion dezvoltatori pentru reţeaua de internet, programatori aplicaţii, proiectant construcţii metalice, mecanici biciclete.
Persoanele care doresc să obţină un contract de muncă pentru aceste posturi trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here