87 de centre de examen pentru Evaluarea Naţională

215

evaluare nationalaInspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj a stabilit centrele de examen pentru susţinerea testelor la Evaluarea Naţională 2012. Au fost stabilite de asemenea centrele de comunicare şi cele de evaluare a lucrărilor.

Absolvenţii claselor a VIII-a din Gorj vor susţine anul acesta Evaluarea Naţională în 87 de centre de examen. Vor fi înfiinţate de asemenea 21 de centre de comunicare, care vor primi subiectele pentru cele două probe scrise ale Evaluării Naţionale, pe care le vor transmite şcolilor arondate. În ceea ce priveşte corectarea lucrărilor, acest lucru se va face în trei centre de evaluare. Este vorba de Şcoala Generală „Sfântul Nicolae”, Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” şi Şcoala Generală „Constantin Brâncuşi”.

Calendarul Evaluării Naţionale

Înscrierea pentru Evaluarea Naţională a elevilor care vor finaliza cursurile clasei a VIII-a se va desfăşura în perioada 18 – 20 iunie, urmând ca probele scrise la Limba şi literatura română, Limba şi literatura maternă şi matematică să se desfăşoare în zilele de 25, 26, respectiv 27 iunie. Rezultatele vor fi afişate în data de 29 iunie, eventualele contestaţii putând fi depuse în aceeaşi zi, între orele 14:00 şi 18:00. Acestea vor fi soluţionate până pe data de 1 iulie, inclusiv, urmând ca rezultatele finale să fie afişate în data de 2 iulie. Din acest an, Evaluarea Naţională va fi monitorizată video în fiecare clasă de testare.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here