În iunie, 180 de bebeluşi primesc lapte praf gratuit

560

În prima lună de vară a crescut numărul bebeluşilor care beneficiază de lapte praf gratuit. Astfel, 180 de bebeluşi primesc lapte praf, în această lună, de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj. Cei mai mulţi beneficiari sunt din Târgu-Jiu, Rovinari, Motru şi Văgiuleşti.

În ultima perioadă, numărul beneficiarilor de lapte praf a crescut constant. Astfel, în luna iunie, DSP Gorj distribuie lapte praf gratuit unui număr de 180 de beneficiari, cei mai mulţi fiind din Târgu-Jiu, Rovinari, Motru şi Văgiuleşti. „Avem 180 de beneficiari de lapte praf în această lună. Dintre aceştia, 26 sunt din Târgu-Jiu, 22 din Rovinari, 21 din Motru, 13 din Ţânţăreni, 16 din Văgiuleşti şi câte 11 beneficiari la Cătunele şi 10 la Câlnic”, a confirmat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Opt cutii pentru fiecare bebeluş
Stocul de lapte praf al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj a fost refăcut în luna decembrie, la ora actuală aflându-se în depozit suficiente cutii. Astfel, DSP va putea onora solicitările din următoarele luni.
Prescrierea laptelui praf se va face gratuit, pe reţetă, de către medicul de familie. Fiecare bebeluş primeşte câte opt cutii pe lună. Legislaţia actuală prevede că, hrana este distribuită gratuit numai pe criterii medicale, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni ale căror mame prezintă contraindicaţii ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie). În plus, beneficiază de lapte praf copiii ale căror mame au decedat şi cei instituţionalizaţi sau daţi în plasament.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here