84 de pensionări anticipate pentru Gorj

214

pensionariDupă noile reglementări privind Legea pensiilor din sistemul de stat, pensionarea anticipată se poate aplica din nou celor care îndeplinesc criteriile prevăzute de lege. Înscrierile au debutat de pe data de 3 decembrie, atât pentru cei care au îndeplinit deja condiţiile pentru primirea pensiei anticipate sau parţiale, iar cei care sunt

în curs să le îndeplinească trebuie să îşi depună cererile cu circa 30 de zile înainte.

Rodica Ghimişi, directoarea Casei Judeţene de Pensii (CJP) Gorj a spus că gorjenii care îndeplinesc condiţiile de înscriere la pensie anticipată sau anticipată parţial, pot solicita înscrierea la aceste categorii de pensii. „Îi aşteptăm pe gorjenii care îndeplinesc criteriile de pensionare anticipate la sediul nostru. S-a dat din nou liber la pensie anticipată după schimbările din prima jumătate a acestui an”, a precizat Ghimişi.

Conform prevederilor Legii nr. 19/2000, cererea de înscriere la pensie anticipată şi pensie anticipată parţială, împreună cu actele care dovedesc îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege se depun la CJP Gorj, cu 30 de zile calendaristice înainte de data îndeplinirii condiţiilor de pensionare. Dosarul de pensionare anticipată trebuie să cuprindă atât cererea, cât şi copie după buletin, carnetul de muncă în original şi copie, dar şi alte documente care să ateste vechimea în muncă a beneficiarului.

12 cereri în 2011

Cererile se pot depune în continuare, urmând ca după 45 de zile, persoanele să primească decizia. În cazul în care condiţiile de pensionare anticipată se îndeplinesc începând cu prima zi a anului 2011, beneficiarii puteau depune dosarul în luna decembrie 2010, nici acum nefiind prea târziu. Persoanele care au îndeplinit condiţiile de înscriere la pensie anticipată sau anticipată parţială până la data de 31 decembrie 2010, pot solicita înscrierea la aceste categorii de pensii începând cu data de 3 ianuarie 2011.

Nu mai puţin de 94 de cereri pentru pensionare anticipată şi pensionare anticipată parţială au fost depuse până vineri, 7 ianuarie, la sediul CJP Gorj. „Un număr de 72 de cereri din totalul de 94 au fost depuse până la 31 decembrie 2010, iar restul în prima săptămână a noului an. Gorjenii vin în număr mare, iar aceste cereri se vor înmulţi în următoarele săptămâni”, a spus directoarea instituţiei.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here