81 de gorjence, acceptate la selecţia pentru Spania

197

Nu mai puţin de 81 de femei din judeţul Gorj au obţinut contracte de muncă în Spania, la cules de căpşuni, în urma selecţiei care a avut loc la finele săptămânii trecute la Craiova. Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, 111 femei din judeţul nostru au primit invitaţii de participare la selecţia de la Craiova, însă doar 86 au fost prezente. “Din acestea, 81 au fost declarate de către angajator ca fiind acceptate, 4 au fost declarate rezervă şi una singură respinsă. Este bine de ştiut că angajatorul încă recrutează femei cu vârsta cuprinsă între 18 şi 40 de ani, însă nu se va mai face o selecţie naţională. Doritoarele pot veni la noi cu dosarele, iar ulterior, noi trimitem buletinul scanat către angajator. Deci, oferta e încă deschisă”, a declarat Diana Văduva, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.
Documentele necesare înscrierii sunt următoarele: cerere tip, anexa 3 bis (tipizat), copie BI/CI cu o valabilitate de minimum șase luni, CV Europass în limba română (tipizat), copie a certificatului de absolvire a şcolii, calificare, adeverinţă medicală eliberată de la medicul de familie, cu menţiunea apt pentru muncă, cazierul judiciar în original, care să ateste că nu are antecedente penale (termen de valabilitate șase luni) şi un dosar cu şină.
Durata contractelor de muncă este de circa trei luni de zile, timpul de lucru este de 6,5 ore pe zi, iar salariul oferit este de 40 euro brut la zi. Cazarea este oferită de către angajator contra unei sume de 1,6 euro/zi. Sunt solicitate persoane apte pentru munca la câmp. Data estimată de angajare este 15 februarie 2016.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here