8000 de lei şi un loc de muncă în CEO pentru “Olimpicul de aur la chimie”

504

Elevul gorjean Dumitru Călugăru, care a câştigat medalia de aur la cea de-a 48-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie desfăşurată la Moscova a fost premiat, luni, de către autorităţile judeţene. De asemenea, Laurenţiu Ciurel, managerul Complexului Energetic Oltenia i-a oferit tânărului Călugăru, pentru rezultatele deosebite, obţinute la nivel internaţional un premiu în valoare de 8.000 de lei. Totodată, Ciurel i-a propus tânărului că dacă vreodată va dori să se angajeze la Complexul Oltenia, acesta va fi primit necondiţionat.

Picture 031Medaliat cu aur, Dumitru Călugăru este unul dintre cei mai buni elevi ai Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu. Tânărul, pe lângă medalia de aur câştigată la cea de-a 48-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie “D. Mendeleev”, desfăşurată în perioada 11 – 17 mai, la Moscova a obţinut şi alte medalii, premii şi diplome la alte competiţii importante. Dumitru a ţinut să mulţumească autorităţilor şi sponsorilor pentru sprijinul acordat: “Mulţumesc Consiliului Judeţean Gorj şi deopotrivă sponsorilor. De asemenea, vă mulţumesc tuturor pentru cuvintele frumoase pe care mi le-aţi adresat”.

Vrea să studieze la Cambridge, în Marea Britanie
În ceea ce priveşte planurile de viitor, Călugăru vrea să lucreze în cercetare în domeniul chimiei. “Iniţial am crezut că voi urma medicina dar, între timp, m-am reprofilat şi în mod cert mă văd lucrând peste câţiva ani într-un laborator de cercetare în domeniul chimiei. Cât despre facultate eu voi aplica la universitatea din Cambridge dacă voi fi admis acolo voi studia chimia pură”, a declarat Dumitru Călugăru.

Picture 006Loc de muncă asigurat în CEO
Managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, i-a propus olimpicului, în cazul în care va dori, un post în cadrul complexului. “Nu multă lume ştie că în sectorul acesta industrial este foarte importantă chimia. În Complexul Oltenia este extrem de importantă. Nu ştiu dacă voi mai fi director peste câţiva ani când va termina Dumitru facultatea dar, de pe acum, îi fac o propunere cum am mai făcut şi altor copii, dacă va avea nevoie de un loc de muncă în Complexul Oltenia cu siguranţă îl vom oferi”, a declarat Laurenţiu Ciurel.

Admiraţie din partea lui Văcaru
Şi prefectul judeţului, Alin Văcaru, l-a felicitat pe elevul olimpic pentru rezultatele deosebite. “Atât eu, cât şi instituţia pe care o reprezint îl asigurăm pe Dumitru de tot respectul şi admiraţia noastră pentru faptul că ne reprezintă cu cinste judeţul. Mai mult decât atât, este olimpic la o materie grea. Vreau să îl felicit atât pe el, cât şi pe profesorii care s-au implicat şi l-au îndrumat”, a precizat Alin Văcaru, prefectul judeţului Gorj.

Numeroase premii şi medalii câştigate
Anul trecut a obţinut medalia de aur la Olimpiada de Științe a Uniunii Europene, iar în 2011 a câştigat medalia de argint la Olimpiada Internațională de Științe din Africa de Sud. Tot în 2011, Dumitru Călugăru a fost desemnat “Tânărul anului”, în cadrul primei ediții a galei “Tineri pentru Gorj”.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here