8 localităţi au primit bani pentru refacerea drumurilor afectate de calamităţi

341

Guvernul României a publicat în Monitorul Oficial de luni, 17 octombrie, sumele alocate judeţului Gorj pentru finanţarea unor lucrări de refacere a infrastructurii locale afectate ca urmare a calamităţilor naturale produse de inundaţiile din ultimul an. Este vorba de puţin peste un milion de lei alocat câtorva localităţi.

Banii au fost alocaţi în şedinţa de Guvern de săptămâna trecută. La repartizarea pe judeţe, Gorjul a primit suma de 1,099 milioane de lei. Fondurile sunt destinate refacerii infrastructurii hidrotehnice, terasamentelor şi malurilor de apărare, structurii drumurilor judeţene, comunale, a podurilor, podeţelor şi digurilor din localităţile afectate de inundaţiile şi alunecările de teren produse în acest an. Pagubele au fost estimate în baza evaluărilor detaliate făcute de către autorităţile administraţiei publice locale, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi de către Instituţiile Prefectului din judeţele afectate de inundaţii în cursul lunilor iunie, iulie şi august şi transmise, spre centralizare, Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.
Potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial, la Gorj, suma totală a fost repartizată astfel: municipiul Târgu-Jiu 115.000 lei pentru refacerea digului de apărare pe râul Jiu, sector Pod Abator-Pod CF Bârseşti; Tismana a primit 25.000 lei pentru refacerea şi consolidarea a 4,5 kilometri de drumuri săteşti şi a unui podeţ pe DC 122; 44.000 lei vor merge la Godineşti pentru refacerea părţii carosabile de 1,3 kilometri a unui drum comunal; comuna Muşeteşti a primit o alocare de 233.000 lei pentru refacerea a două podeţe, a 100 metri de drumuri săteşti, şi a părţii carosabile de 8 kilometri dintr-un drum comunal; 68.000 de lei vor merge către Peştişani pentru refacerea a 5 podeţe, a 0,8 kilometri de drumuri săteşti şi a părţii carosabile de 2,1 kilometri dintr-un drum comunal; comuna Polovragi a primit 134.000 lei pentru refacerea a 7 podeţe, a terasamentelor pe aproape 6 kilometri de drumuri comunale şi a 0,4 kilometri drumuri vicinale; spre Prigoria vor merge 310.000 lei pentru refacerea unor porţiuni din drumuri comunale, săteşti şi vicinale. De asemenea, ultima localitate care a primit bani de la Guvern în cuantum de 170.000 lei este Godineşti. Suma este destinată pentru refacerea şi consolidarea terasamentelor pe o porţiune de peste 700 de metri din drumul sătesc 33.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here