8 cursuri de calificare în diverse meserii încep la AJOFM Gorj

1390

În vederea creşterii gradului de ocupare a forţei de muncă în rândul şomerilor, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj va organiza în lunile aprilie – mai 2024 cursuri de calificare/recalificare pentru şomeri sau persoane în căutarea unui loc de muncă în următoarele meserii: agent de securitate, brutar, cofetar, confecționer asamblor articole textile, instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, operator introducere, validare și prelucrare date, referent resurse umane, tâmplar universal.
”Persoanele interesate să urmeze aceste cursuri de calificare/recalificare sunt invitate la sediul instituţiei noastre din Târgu Jiu, str. Lt. Col. D. Petrescu, nr.1, pentru înscriere. Persoanele care sunt şomeri înregistraţi în baza de date a AJOFM Gorj, precum şi persoanele care desfăşoară activităţi în mediul rural şi nu realizează venituri lunare sau realizează venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare şi care sunt înregistrate la agenţia noastră beneficiează, în mod gratuit, de servicii de formare profesională”, a declarant Diana Văduva, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.
De asemenea, pe parcursul lunii aprilie, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează un număr de 150 de programe de formare profesională pentru 2.229 de persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite. Acestea vor fi organizate de agențiile județene pentru ocuparea forţei de muncă şi de Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here