8.000 de voluntari curăţă mâine Gorjul

161

curatenieMarea acţiune de curăţenie generală, “Let’s do it, Romania!”, are loc mâine, 24 septembrie în toată ţara, implicit şi în judeţul nostru. În afara obiectivului evident, curăţarea ţării de deşeuri, proiectul are şi o importantă componentă de educare şi responsabilizare a populaţiei în ceea ce priveşte grija faţă de mediul înconjurător.

Conform lui Robert Ciocotoiu, coordonator general „Let’s Do It Romania!” pe Gorj, din datele primite în decursul acestei săptămâni de la majoritatea primăriilor care sunt organizatoarele proiectului pe raza localităţilor de care răspund, sunt 8.000 de voluntari care vor participa la acţiunea de mâine. “Persoanele care doresc să se implice în proiect, se mai pot înscrie pe site-ul proiectului, www.letsdoitromania.ro la secţiunea Vreau să mă înscriu!, sau direct pe listele coordonatorilor locali. Punctele de înscriere se află la primăriile localităţilor din judeţ, iar tot acolo se pot afla şi zonele unde se va desfăşura acţiunea de curăţenie”, a spus coordonatorul judeţean al proiectului.

8 zone ecologizate la Târgu-Jiu

Pentru municipiul Târgu-Jiu, zonele vizate spre ecologizare sunt: Pădurea Drăgoieni, strada Termocentralei, zona La nuci de pe Şuşiţa, zona Narciselor, strada Căpitan Buzatu (de-a lungul căii ferate), zona Macului. De asemenea, zona din spatele Penitenciarului Târgu-Jiu va fi acoperită de deţinuţi, care participă voluntar la acţiune, iar zona din prelungirea străzii Motrului va fi curăţată de către localnici, majoritatea dintre ei fiind rromi. Acţiunea de curăţenie debutează mâine, de la ora 9:00 în toate locaţiile, continuându-se până după ora 12:00. Logistica necesară şi anume saci menajeri şi mănuşi, va fi acoperită de organizatori în proporţie de 80%, consiliile locale urmând să acopere restul necesar. Deşeurile strânse vor fi transportate la Depozitul Ecologic al Polaris din Târgu-Jiu. Organizatorii „Let’s Do It Romania!” la nivelul judeţului Gorj sunt Organizaţia „Cercetaşii României”, Consiliul Judeţean Gorj, primăriile din Gorj, Agenţia Judeţeană pentru Protecţia Mediului, Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Apele Române Gorj. „Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care îşi propune curăţarea deşeurilor din arealele naturale într-o singură zi. În 2010, peste 200.000 de voluntari au participat la Ziua de Curăţenie Naţională de pe 25 septembrie.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here