78 de locuri de muncă, disponibile pe plan local

254

78 de locuri de muncă pe plan local sunt puse la dispoziţia şomerilor de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj. Şomerii pot opta, astfel, pentru un job de asistent manager, agent vânzări, agent de securitate, bucătar, frizer, ospătar, sudor sau şofer de autocamion.

Din cele 78 de locuri de muncă, disponibile în judeţ, o parte sunt adresate persoanelor cu studii superioare, dar cea mai mare parte sunt pentru persoanele cu studii medii. Oferta cuprinde posturi pentru: agent de securitate, bucătar, lăcătuş mecanic, manipulant mărfuri, muncitor necalificat în agricultură. De asemenea, se caută reglor maşini de prelucrat lemn, brutar, maşinist la maşini pentru terasamente, precum şi mecanic utilaj.
AJOFM Gorj și-a propus ca anul acesta să încadreze în piața muncii 6.000 de persoane, iar cei mai mulți dintre ei vor fi încadraţi prin mediere în locuri de muncă pe perioadă nederminată, respectiv determinată. “În luna ianuarie am reuşit deja să încadrăm 280 de persoane, 159 fiind din mediul urban şi 121 din cel rural. (…) Totodată, în scopul prevenirii şomajului de lungă durată şi stimulării şomerilor de a se încadra în muncă înainte de expirarea perioadei de indemnizare, s-au acordat alocaţii pentru 21 de şomeri, din care 11 sunt femei”, a precizat Romeo Chiriac, șeful AJOFM Gorj. În programul de ocupare a forţei de muncă din acest an este inclus şi cel pentru comunităţi cu număr mare de romi, în acest caz accentul fiind pus pe acţiuni personalizate.
La nivel judeţean, la sfârşitul lunii ianuarie, numărul total al şomerilor a fost de 12.529 persoane, dintre care 5.817 indemnizaţi, iar 6.712 neindemnizaţi, iar rata şomajului a atins 8,66%, fiind într-un trend crescător până în martie.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here