78.000 de euro din vânzarea fructelor de pădure, în contul Direcţiei Silvice Gorj

190

Reprezentanţii Direcţiei Silvice Gorj au achiziţionat, până în prezent, o cantitate de aproximativ 55 de tone de fructe de pădure, în speţă mure şi afine, ce au fost culese din pădurile acesteia. Din vânzarea acestor fructe s-au obţinut, de către Direcţia Silvică Gorj, aproximativ 78.000 de euro şi se preconizează să mai fie vândute încă 2 tone de mure şi de afine în Germania.

Pentru anul acesta conducerea Direcţiei Silvice Gorj şi-a propus să vândă la export nu mai puţin de 60 de tone de fructe de pădure. Întreaga cantitate de fructe este destinată exportului şi va ajunge în Germania, în urma unui contract încheiat între Direcţia Silvică şi o firmă de specialitate. Preţul de achiziţie pentru un kilogram de afine este de 8,5 lei, şi 2,0 lei la mure. „Până la această dată s-a achiziţionat o cantitate de 54 de tone de afine şi mure din care s-a livrat 38 de tone, diferenţa până la 54 de tone, adică 16, este depozitată în camere frigorifice ale Centrului de Fructe din Preajba a Direcţiei Silvice Gorj. Ne propunem, de altfel, să strângem 60 de tone de fructe de pădure. Din ce am livrat 38 de tone am facturat şi încasat 77.640 de euro, apoi mai avem de livrat un camion de 20 de tone”, a declarat Ovidiu Cârstoc, şeful Direcţiei Silvice Gorj.

Germania, aprovizionată cu mure şi afine gorjeneşti
“Avem încheiat un contract cu o firma din Germania care achiziţionează fructele de pădure de la noi. La rândul nostru, noi le luam de la ocoalele silvice din teritoriu. Achiziţia continuă şi în săptămânile ce vor urma până la terminarea fructelor”, a mai precizat Cârstoc.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here