750 de milioane de euro pentru Gorj și alte cinci județe

2290

Șase județe din România, printre care și Gorj, vor putea accesa bani europeni prin Fondul European al Tranziției Juste, în valoare de 750 de milioane de euro.
Comisia Europeană a propus un pact ecologic (Green Deal), care va face Uniunea Europeană până în 2050 neutră din punct de vedere al emisiilor, adică va emite mai puțin dioxid de carbon decât poate natura să absoarbă.
Conform datelor preliminare prezentate de Comisia Europeană, Hunedoara, Gorj, Dolj, Prahova, Galați și Mureș sunt județele din România care vor primi cele mai multe fonduri pentru îndeplinirea obiectivelor Pactului Ecologic European.
„Fondul European al Tranziției Juste este constituit pentru a sprijini regiunile pentru care trecerea la o economie neutră din punct de vedere al emisiilor va necesita cele mai multe investiții”, a anunțat deputatul PNL de Gorj, Dan Vîlceanu.
„Eu voi cere ca banii din Fondul Tranziției Juste să meargă către investiții durabile, în industrie sustenabilă, în inovare, în sprijinirea IMM-urilor și a tinerilor antreprenori. Nu vreau să folosim acești bani în focuri de paie precum măsuri de reconversie profesională care nu au avut efectul scontat”, a adăugat Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL și raportor al Parlamentului European pe finanțarea Pactului Ecologic European.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here