75 de persoane, incluse în cursurile de august ale AJOFM

305

Trei cursuri de formare profesională sunt demarate în această lună de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), zeci de gorjeni urmând să participe la acestea.

Pentru luna august, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj organizează trei cursuri de formare profesională la care este aşteptată o prezenţă de 75 de persoane: ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaţie; lucrător în comerţ; inspector resurse umane. Gorjenii, care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, sunt obligaţi să participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de AJOFM. Persoanele îndreptăţite pot beneficia de servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă.

Înscrierile pentru cursurile de calificare, precum şi orice alte informaţii referitoare la formarea profesională se pot obţine de la sediul AJOFM GORJ din Târgu-Jiu, str. Lt. Col. Dumitru Petrescu, nr.1 sau de la agenţiile locale şi punctele de lucru din teritoriu.

Tot pe parcursul lunii curente, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează 156 de programe de formare profesională pentru 2.864 de persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite. Acestea vor fi organizate de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi de Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti.

Programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum: lucrător în comerţ (341), bucătar (221), ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaţie (190), agent de securitate (172), lucrător în cultura plantelor (127), îngrijitor bătrâni la domiciliu (115), inspector  (referent)  resurse  umane (101),  confecţioner asamblor articole din  textile  (84),   lucrător  comercial (84),  lucrător în creşterea animalelor (84). Cei mai mulţi participanţi se preconizează în judeţele Vâlcea (158 persoane), Bucureşti (154 persoane), Dâmboviţa (140 persoane), Dolj (126 persoane), Mureş (125 persoane).
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here