75 de gorjeni, incluşi în cursurile AJOFM ce demarează în această lună

645

Trei cursuri de formare profesională sunt demarate în luna curentă de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, 75 de gorjeni urmând să participe la acestea.

Pentru luna martie, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj organizează trei cursuri de formare profesională la care este aşteptată o prezenţă de 75 de persoane: cameristă, sudor, fierar betonist. Gorjenii, care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, sunt obligaţi să participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de AJOFM. Persoanele îndreptăţite pot beneficia de servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă. Înscrierile pentru cursurile de calificare, precum şi orice alte informaţii referitoare la formarea profesională se pot obţine de la sediul AJOFM GORJ din Târgu-Jiu, str. Lt. Col. Dumitru Petrescu, nr.1 sau de la agenţiile locale şi punctele de lucru din teritoriu. Tot pe parcursul acestei luni, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează un număr de 159 de programe de formare profesională pentru 2.867 de persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite. Acestea vor fi organizate de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi de Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti. Programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum: lucrător în comerţ (269), agent de securitate (252), operator introducere, validare şi prelucrare date (187), inspector resurse umane (143), bucătar (139), ospătar (chelner), vânzător în unităţi de alimentaţie publică (139), contabil (118), comunicare în limba engleză (106), coafor (68), lucrător în structuri pentru construcţii (62). Cei mai mulţi participanţi se preconizează în judeţele: Suceava (224 persoane), Braşov (172 persoane), Neamţ (150 persoane), Bihor (143 persoane), Botoşani (140 persoane).

Sute de posturi vacante, în Gorj
Potrivit ofertei de locuri de muncă vacante, actualizate zilnic, publicată de AJOFM Gorj, la ora actuală, la nivelul judeţului nostru se caută lucrători pentru circa 200 de joburi. Dintre aceste posturi vacante amintim: administrator imobile, agent comercial, agenţi de securitate, ajutor bucătar, ambalator manual, arhitect şef, arhivist, asistent farmacist, asistent medical, asistent veterinar, auditor intern, barman, bucătari, cameriste, coafor, confecţioner tâmplărie aluminiu şi mase plastice, consilieri în administraţia publică, consilier juridic, cosmetician, croitori, electricieni, farmacist, fasonator, frezor universal, infirmieră, ingineri, îngrijitori clădiri, lăcătuşi mecanici, lucrători gestionari, manichiuristă, maşinişti, muncitori necalificaţi, operatori maşini-unelte, operator mase plastice, ospătari, paznic, pizzar, recepţioner hotel, responsabil de mediu, şef formaţie, şoferi maşini de mare tonaj, spălători vehicule, stivuitorist, strungari, sudori, tăietori silvici, tehnician laborant, vânzător, zidari pietrari.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here