72 de cupluri din Târgu-Jiu au sărbătorit Nunta de Aur

572

50 de ani de căsătorie au fost sărbătoriţi joi, 22 februarie, în avans de sărbătoarea de Dragobete, aşa cum se cuvine de 72 de cupluri din Târgu-Jiu. Primăria a organizat pentru cuplurile longevive o nouă ediţie a evenimentului Nunta de Aur.

Manifestarea a fost deschisă cu o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoţi la Biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. Din sumele alocate din bugetul local pentru Nunta de Aur, s-au acordat participanţilor premii în bani, diplome, organizarea unei mese festive şi a unei şedinţe foto. Suma va fi utilizată astfel: acordare premii în sumă de 500 de lei pentru fiecare cuplu – 42.500 de lei; acordare diplome – 170 de lei cu TVA; organizare masă festivă pentru aproximativ 260 de persoane – 16.900 de lei cu TVA; aranjamente florale – 2.700 de lei cu TVA; fotografii – 935 de lei cu TVA.
De această dată, rolurile de părinţi spirituali ai cuplurilor de aur au fost îndeplinite de primarul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, şi de soţia acestuia. Masa festivă a avut loc, ca şi în anii trecuţi, la restaurantul situat pe Insuliţa Jiului, şefii din administraţie motivând acest lucru astfel: “locaţia a oferit condiţii bune de desfăşurare a evenimentelor, iar participanţii au fost mulţumiţi de serviciile puse la dispoziţie; locul de amplasare al locaţiei permite asigurarea condiţiilor speciale necesare participanţilor la acest eveniment (spaţiu foarte mare de parcare pentru autobuzele puse la dispoziţie de Primăria Municipiului Târgu-Jiu care vor asigura transportul participanţilor de la biserica unde se va organiza slujba religioasă până la local, pentru autoturismele aparţinătorilor acolo unde situaţia se impune, pentru maşina de intervenţie pe timpul desfăşurării activităţii, pentru maşini de rezervă în cazul în care vor fi participanţi care nu se pot deplasa)”.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here