700 de elevi, la etapa județeană a OLAV

546

Participare record la etapa județeană a Olimpiadei ”Lectura ca abilitate de viață”. 700 de elevi din întreg județul sunt așteptați să participe duminică, 29 ianuarie, la această fază a olimpiadei.

Etapa județeană a Olimpiadei „Lectura ca abilitate de viață” se va desfășura la Școala Gimnazială”Constantin Săvoiu” din Târgu-Jiu. Elevii vor intra în sălile de concurs până la ora 9.30, având asupra lor cartea de identitate/carnetul de elev. Profesorii asistenți se vor prezenta la ora 9.00, iar profesorii evaluatori își vor începe activitatea la ora 14.00. Repartizarea elevilor în sălile de concurs poate fi consultată pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Gorj, accesând următorul link: http://isj.gj.edu.ro/2017/01/23/olimpiadalectura-ca-abilitate-de-viata-etapa-judeteana-2017/. Olimpiada ”Lectura ca abilitate de viață” se adresează tuturor elevilor din gimnaziu şi liceu, capabili să folosească lectura în vederea dezvoltării personale. În cadrul olimpiadei, concurenţilor li se evaluează competenţele de lectură, constând în înţelegerea textelor ficţionale, nonficţionale și multimodale, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii în scris, în cadrul unei prezentări sau a unei dezbateri. Olimpiada se desfăşoară pe patru niveluri de vârstă și de pregătire didactică, după cum urmează: Nivelul 1 – clasele a V-a și a VI-a, Nivelul 2 – clasele a VII-a și a VIII-a, Nivelul 3 – clasele a IX-a și a X-a, Nivelul 4 clasele a XI-a și a XII-a. La etapa naţională, din fiecare judeţ vor participa patru elevi, câte unul pentru fiecare nivel.

Etapa locală a Olimpiadei de limba română, reprogramată
Etapa locală a Olimpiadei limba și literatura română, ce ar fi trebuit să fie organizată tot pe 29 ianuarie, se va desfășura luni, 30 ianuarie, începând cu ora 10.00, în fiecare unitate de învățământ preuniversitar, cu subiecte unice transmise în școală.
Condițiile de concurs vor fi asigurate de conducerea școlii în colaborare cu responsabilul comisiei metodice a profesorilor de limba și literatura română.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here