70 de concurenţi, în competiţie la “Mesajul Meu Antidrog”

184

Picture 019Înscrierile pentru ediţia din acest an a concursului „Mesajul Meu Antidrog” s-au finalizat, vineri, 25 mai 2012. La Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Gorj s-au primit lucrări de la 70 de elevi din întreg judeţul. În următoarea perioadă va avea loc evaluarea acestora, iar în luna iunie se va desfăşura festivitatea de premiere.

Concursul „Mesajul Meu Antidrog” a ajuns la ediţia a IX-a. Ediţia din acest a fost lansată pe data de 17 februarie 2012. Concursul se derulează pe mai multe secţiuni: pagină web; film de scurt metraj, fotografie digitală şi spot; eseu literar; arte vizuale; sport. „Scopul proiectului este menţinerea la un nivel scăzut a consumului de droguri şi de reducere a cazurilor de noi consumatori în răndul populaţiei din învăţământul preuniversitar şi universitar”, a menţionat Laurenţiu Şoşoi, coordonatorul CPECA Gorj.

Peste 30 de concurenţi la secţiunea Eseu

Pentru cea de-a IX-a ediţie a concursului „Mesajul Meu Antidrog” s-au înscris 70 de elevi din judeţul nostru. Secţiunea preferată a acestora pare a fi „Eseul”, unde sunt în cursa pentru premiile puse în joc peste 30 de concurenţi. Artele vizuale ocupă locul doi în topul preferinţelor participanţilor. „Avem un total de 70 de concurenţi, dintre care 33 sunt la secţiunea eseu, cinci la pagină web, zece la film, spot, fotografie digitală şi 22 la arte vizuale: grafică, pictură, desen”, a precizat Laurenţiu Şoşoi, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj.

Premierea fazei judeţene, în iunie

Înscrierile pentru această ediţie a concursului „Mesajul Meu Antidrog” s-au finalizat pe 25 mai. Reprezentanţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj se vor ocupa în următoarea perioadă de evaluarea lucrărilor, iar în luna iunie se va organiza festivitatea de premiere. „Evaluarea lucrărilor înscrise în concurs se va face în următoarea perioadă, după care vom stabili data festivităţii de premiere. Deocamdată, ştim doar că va fi în luna iunie, dar nu ştim cu exactitate ziua”, a explicat Laurenţiu Şoşoi, coordonatorul CPECA Gorj. Câştigătorii locului I la faza judeţeană vor participa la faza naţională a concursului. La concursul „Mesajul Meu Antidrog” pot participa elevi de gimnaziu şi liceu. Din experienţa ediţiilor anterioare, elevii gorjeni sunt încântaţi de iniţiativa acestui concurs, ei participând în număr mare la fiecare ediţie. Lucrările elevilor din judeţul nostru au fost deosebit de bune, autorii remarcându-se şi la nivel naţional.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here