70 de biciclişti au mărşăluit pe străzile din Târgu-Jiu

190

La evenimentul dedicat Săptămânii Mobilității, ce a avut loc ieri, în Târgu Jiu, au participat 70 de biciclişti. Scopul campaniei, ce se desfăşoară anual între 16 şi 22 septembrie, este acela de a încuraja autorităţilor locale să introducă şi să promoveze măsuri de transport durabil şi să invite cetăţenii să încerce alternative la folosirea automobilului.

Aproximativ şaptezeci de biciclişti, elevi de la mai multe unităţi şcolare din Târgu-Jiu, au luat parte, ieri, la un marș, care s-a desfăşurat cu ocazia Săptămânii Mobilității. Traseul parcurs de către aceştia a fost: SC Rostramo – Bulevardul Ecaterina Teodoroiu – Str. Vulcan – Parcul Debarcader – Str. Vasile Alecsandri – B-dul Constantin Brâncuşi – Piaţa Prefecturii. Nicolae Giorgi, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj a fost amfitrionul evenimentului. „De şapte ani de zile în municipiul Târgu-Jiu am iniţiat această campanie de sensibilizare a cetăţenilor privind mişcarea în aer liber. Anul acesta, evenimentul se desfăşoară sub sloganul „ Aer curat. Mişcare în aer liber”. Sperăm ca în fiecare an să avem cât mai mulţi participanţi, cât mai mulţi copii. Împreună cu autorităţile publice locale să demarăm un proiect pentru crearea unor piste de biciclete. 70 de tineri cu biciclete de la mai multe colegii din Târgu-Jiu sunt prezenţi la eveniment, de la Colegiul Economic Virgil Madgearu, Spiru Haret, Tudor Vladimirescu şi Colegiul Naţional Ion Mincu”, a declarat Nicolae Giorgi, şeful APM Gorj.

Târgu-Jiu, oraş european, dar fără piste pentru biciclişti
Pentru ca Târgu-Jiul să devină un oraş civilizat, bicicliştii cer autorităţilor locale crearea unor piste dedicate iubitorilor mişcării în aer liber şi ai deplasării non-poluante. Bicicleta, fiind un vehicul ecologic, eficient energetic, suficient de comod şi rapid, care ocupă puţin spaţiu, nu face zgomot, nu emite noxe şi are un efect benefic asupra sănătăţii celor care o folosesc în mod regulat. Nicolae Giorgi, directorul APM Gorj, întrebat despre crearea unor piste pentru biciclişti a spus că: “Nu am discutat cu autorităţile în amănunt despre crearea unor piste pentru biciclete, dar prin Administraţia Fondului pentru Mediu pot fi alocate sume de bani pentru proiecte în cadrul “Programului de realizare a pistelor pentru biciclişti”, derulat de către AFM. Sigur că vom sensibiliza autorităţile publice locale, cu precădere, Primăria municipiului Târgu-Jiu, că aici sunt cei mai mulţi biciclişti, iar traficul este mai aglomerat”.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here