70 de arbori, plantaţi de angajaţii CEZ în zona Narciselor

304

Sub umbrela platformei de responsabilitate socială „Energie Pentru Bine” iniţiată de Grupul CEZ în România, angajaţii CEZ din judeţele: Gorj, Dolj, Mehedinţi, Olt, Teleorman şi Vâlcea au participat la acţiuni de plantare. Astfel, Gorjul a devenit mai verde după ce angajaţii CEZ au plantat în zona Cartierului Narciselor, 70 de puieţi de brad şi mesteacăn.

Platforma „Energie Pentru Bine” este menită să sprijine activ acţiunile sociale dedicate comunităţilor locale şi de asemenea, să încurajeze voluntariatul în rândul angajaţilor, dar şi al membrilor comunităţilor. Proiectele derulate vizează domenii precum sănătatea, educaţia, mediul şi cultura. “Perioada 15 Martie – 15 Aprilie, cunoscută şi sub denumirea de Luna Plantării Arborilor este unul din cele mai importante evenimente silvice şi ecologice. Grupul CEZ în România recunoaşte faptul că este o perioadă în care este subliniată importanţa pădurilor, a rolului esenţial pe care îl au în menţinerea echilibrului ecologic şi de aceea şi-a propus să se implice în acţiunile de plantare dedicate în parteneriat CEZ şi Ocoalele Silvice din judeţele din aria sa de acoperire. Acest parteneriat este gândit pe termen lung, astfel încât ne propunem să participăm an de an la mărirea fondului forestier şi avem încredere că partenerii noştri de la Ocoalele Silvice vor gestiona fondul forestier în mod durabil. Aşadar, faptul că CEZ a ales să îşi asume un rol în menţinerea echilibrului ecologic este o decizie firească deoarece considerăm că este responsabilitatea noastră, a tuturor, să pregătim un mediu bun pentru viitor. Astfel, circa 3 hectare şi jumătate au fost împădurite cu aproximativ 3000 de puieţi de plop, fag, mesteacăn, brad, stejar şi plop alb de peste 200 de angajaţi CEZ din judeţele Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Teleorman şi Vâlcea”, a precizat Roxana Mărgineanu, specialist în comunicare din cadrul CEZ.

Copiii angajaţilor CEZ au dat o mână de ajutor
Astfel Gorjul a devenit mai verde, după ce angajaţii CEZ au plantat în zona Cartierului Narciselor, 70 de puieţi de brad şi mesteacăn.
„Este unanim recunoscut rolul pozitiv pe care îl are vegetaţia forestieră alături de celelalte spaţii verzi şi faptul că reprezintă astfel o bogăţie de nepreţuit pentru fiecare aşezare urbană atât în prezent, cât şi pe viitor. Acesta este motivul pentru care Grupul CEZ în România a încurajat să participe la astfel de acţiuni atât voluntari din rândul angajaţilor, cât şi copii care să înveţe de mici cât de important este să avem grijă de natură”, a mai adăugat Roxana Mărgineanu.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here