7 târgujieni, respinşi de la acordarea subvenţiei la încălzire

300

Peste trei mii de târgujieni au depus cereri şi dosare în vederea alocării subvenţiei la încălzire pentru sezonul rece noiembrie 2015-martie 2016. Cele mai multe solicitări au venit din partea cetăţenilor care folosesc sisteme de încălzire cu gaze naturale. “Cererile pentru ajutoarele la încălzire se primesc în continuare până la încheierea sezonului rece. Până acum, s-au depus un număr de 3.168 de solicitări din care 2.762 pentru încălzirea cu gaze naturale, 342 pentru lemne şi 64 pentru energie electrică”, a declarat şefa Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu, Elena Creţan.

Conform legislaţiei în vigoare, echipe de control din partea Direcţiei de Protecţie Socială au efectuat 64 de anchete sociale la solicitanţii de ajutoare financiare pentru încălzirea cu energie electrică. Din nefericire, 7 dosare au fost respinse în urma efectuării acestor anchete, deoarece nu s-au încadrat în criteriile pentru acordarea subvenţiilor.
Subvenţiile pentru încălzirea locuinţei se acordă pe tot parcursul sezonului rece noiembrie 2015 – martie 2016, în funcţie de îndeplinirea de către solicitant a condiţiilor de acordare. Ajutoarele se acordă ca şi în anii precedenţi, pe baza cererii întocmite de titular însoţită de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile realizate de membrii acesteia, precum şi acte doveditoare privind locuinţa sau bunurile deţinute de aceştia, inclusiv în alte unităţi administrativ-teritoriale. Deşi alocaţia de stat pentru copii s-a majorat la mijlocul acestui an de la 42 la 80 de lei, la calcularea veniturilor unei familii cu copii minori în întreţinere pentru acordarea ajutoarelor de încălzire, se va lua în calcul, valoarea veche a alocaţiei, adică 42 de lei.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here