7 moduri prin care să integrezi merele în alimentația ta

1363

Merele sunt acele fructe pe care ori le iubim, ori le evităm. Indiferent de situația în care ne aflăm, consumul acestora aduce numai beneficii și este recomandat oricărui om, fie că vorbim despre copii, adulți în floarea vârstei sau bătrâni. Pentru că sunt un izvor de sănătate cu multe beneficii. De la cantitatea crescută de potasiu de care dispun, până la faptul că reglează flora intestinală, aceste fructe nu trebuie să lipsească din alimentația ta zilnică.

Iată mai multe moduri prin care le poți integra cu succes în viața ta de zi cu zi:

1.Simplu. Cu coajă sau fără coajă, după preferințe.

Poți lua unul cu tine, în ghiozdan sau în geanta de muncă, pe care să-l mănânci într-o pauză în locul unei gustări procesate. Poți opta pentru o alegere sănătoasă, cu care să alternezi ciocolata sau snacksurile sărate. Poți chiar să-l tai în bucățele și să-l pui într-o caserolă, alături de alte fructe, ca să-l mănânci mult mai ușor.

Mai mult, pe piață există foarte multe soiuri de astfel de fructe, de la cele Golden, la cele roșii, crețești, Florina sau de Voinești. Poți încerca mai multe tipuri până să îl găsești pe cel care să-ți placă cel mai mult.

2.Pregătește ceva dulce.

Copiii mereu îți cer dulciuri, dar nu vrei să îi înveți cu prea multă ciocolată? Fructele sunt soluția potrivită pentru orice gustare. Iar plăcinta cu mere este, poate, acea rețetă pe care o cunoaște și pe care o poate pregăti cu succes oricine.

Dacă, totuși, îți dorești să încerci și alte tipuri de dulciuri, poți încropi rapid un aluat de pandișpan sau de tartă, în care să arunci câteva bucăți, tăiate cubulețe, alături de fructe de pădure, pentru o aromă extraordinară.

Sau poți opta pentru un tort, care combină acest fruct cu caramelul. Deși este o rețetă care se face, de obicei, vara, pentru că prăjitura iese răcoritoare și este desertul ideal pe care să-l mănânci când este cald afară, poți să-l gătești oricând. Vei vedea că nu doar cei mici o să-l iubească.

3.Fă compot.

Nu doar că îl prepari ușor, dar este o băutură care poate fi consumată, atât caldă, cât și rece, în funcție de anotimpul în care o realizezi.

Iarna, când afară este frig de îți îngheață suflarea, compotul este recomandat nu doar pentru că este gustos, ci și pentru că are o mulțime de vitamine care te vor ajuta să ai o imunitate bună și să nu te îmbolnăvești ușor. Vara, în schimb, când căldura este aproape insuportabilă, poți pune compotul la frigider, să-l bei rece.

4.Sosuri pentru mâncare. De ce nu?

O friptură cu sos de măr alături nu este ceva ieșit din comun. Au trecut vremurile în care sosurile pe care le mâncam acasă erau făcute doar cu roșii sau usturoi. Pentru că este dulce-acrișor, acest fruct completează extraordinar o friptură de porc sau de rață.

Unde mai pui că atunci când îl faci tu știi bine ce conține, spre deosbire de un sos gata cumpărat? În plus, nici măcar nu durează mult și ai deja în casă toate ingredientele de care ai nevoie: sare, unt, scorțișoară și puțin sos de la friptură. Pentru un plus de gust, poți adăuga și puțin ghimbir.

5.Folosește-l ca să pregătești feluri principale de mâncare.

Dacă ai un copil mic, atunci cu siguranță acest aliment nu lipsește la nicio masă. Doar poți pasa fructul, fiert, alături de un avocado și de alte fructe, în diferite combinații. Cât despre tine, ce-ai zice de o supă cremă de ceapă cu măr? Sau de o salată pentru friptură, cu acest fruct, cu morcovi, țelină și puțină maioneză? Dar de o porție de ficăței cu bucăți de fructe printre ei?

6.Fă suc natural, în cel mai simplu mod posibil.

Dacă ai un blender sau un robot de bucătărie la îndemână, poți să faci cu ușurință un suc revigorant, pe care să-l bei ca să te alimentezi cu vitamine. Aceasta poate fi o alternativă excelentă pentru opțiunile de suc din comerț, care deși sunt considerate sănătoase, conțin de cele mai multe ori un plus de zaharuri și de coloranți.

Mai mult, dacă ești fanul smoothie-urilor, poți să-ți prepari unul, adăugând și alte fructe precum banană, kiwi, castravete, morcov sau chiar pară, în funcție de preferințele tale culinare.

7.Fă mere coapte, așa cum le pregăteau bunicii.

Nu trebuie decât să le cureți și să le scoți sâmburii și sunt gata de pus la cuptor, pe hârtia de copt. Bineînțeles, poți opta pentru o rețetă în care să adaugi nucă și scorțișoară după ce le-ai curățat. Sau poți chiar să le coci întregi.

Nu mai sta pe gânduri și integrează chiar acum acest fruct în alimentația ta, indiferent de modul în care preferi să îl consumi. Apropo, nici măcar nu mai trebuie să mergi la piață, pentru că poți comanda online cantitatea de care ai nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here