7 candidaţi din Gorj au trecut de prima probă a concursului de admitere în magistratură

151

Doar şapte din cei 58 de gorjeni care s-au înscris la concursul de admitere în magistratură au reuşit să treacă de proba eliminatorie. La sfârşitul acestei săptămâni ei vor susţine un test de verificare a raţionamentului logic.

Concursul de admitere în magistratură se desfăşoară în perioada 26 iunie – 10 octombrie şi are ca miză ocuparea unui număr de 50 de posturi de judecător la judecătorii şi 50 de posturi de procuror la parchetele de pe lângă judecătorii. La acest concurs s-au înscris şi 58 de candidaţi din judeţul Gorj, dintre care 36 şi-au depus dosarele la Tribunalul Gorj iar 22 la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Numai şapte dintre aceştia au reuşit însă să treacă de proba eliminatorie ce s-a desfăşurat în data de 26 august şi a constat într-un test tip grilă de verificare a cunoştinţelor de drept. Cei şapte candidaţi care au promovat prima probă a concursului de admitere în magistratură sunt: Bîjnea Constantin Cătălin (81 de puncte), Pelmuş Ciprian Ionuţ (81 de puncte), Buţu Dorin (76 de puncte), Penciu Ramona Elena (72 de puncte), Bondoc Radu Dumitru (70 de puncte), Găvan Liliana Maria (70 de puncte), Izdrugă Maria (70 de puncte).

Urmează testul de verificare a raţionamentului logic
În data de 9 septembrie, candidaţii care au fost declaraţi admişi vor susţine şi un test de verificare a raţionamentului logic. Acesta va consta într-un text grilă care cuprinde 100 de întrebări la care se punctează răspunsurile şi 20 de întrebări supuse pretestării, care nu se punctează. Pentru a fi declarat admis la această probă, candidatul trebuie să răspundă corect la minimum 30 de întrebări din cele 100 ale căror răspunsuri se punctează. Nota obţinută la prima etapă de un candidat este în raport cu rezultatul ponderii de 70% punctajul de la testul grilă de verificare a cunoştinţelor şi 30% punctajul de la grila de verificare a raţionamentului logic. Cei admişi în etapa a doua sunt candidaţii care au fost declaraţi admişi la ambele probe, în ordine descrescătoare a notelor. Etapa a doua de concurs constă în susţinerea unui interviu cu o probă scrisă a analizei referitoare la subiectul extras şi susţinerea lui orală, iar a doua este analiza orală a unei speţe de etică specifice profesiei. Câştigătorii probei sunt cei care obţin o notă de minim 7.
R.L.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here