64 de locuinţe sociale noi în Târgu-Jiu

261

Târgujienii fără locuinţe şi care au statut de cazuri sociale pot avea o nouă şansă în a obţine un acoperiş deasupra capului. Şi asta deoarece, Primăria Târgu-Jiu va pune la bătaie încă 64 de unităţi locative cu regim social, din luna martie a anului viitor.

În urmă cu câţiva ani, în zona Ciocârlău din municipiul Târgu-Jiu au fost ridicate şi date în folosinţă unităţile locative din două blocuri de locuinţe sociale. De anul viitor, din luna martie mai precis, cei care au depus cereri la Primăria Târgu-Jiu pentru acordarea unei locuinţe sociale vor avea ocazia să o şi obţină. “Investiţia se realizează în cadrul Programului de realizare a locuinţelor sociale derulat prin Ministerul Dezvoltării, finanţat de la bugetul de stat şi co-finanţat de la bugetul local. Aceasta constă în realizarea a două blocuri de locuinţe cu regim de înălţime subsol, parter, două etaje şi mansardă, cu un total de 64 de unităţi locative tip garsoniere, inclusiv spaţii de depozitare şi alte spaţii tehnice situate la subsolul clădirilor. Referitor la zona Ciocârlău în care se realizează cele două blocuri, este cea de-a doua etapă a acestui program, întrucât în prima etapă au fost realizate alte două blocuri similare, iar prin execuţia celor prezente, ce cuprinde şi amenajarea întregii zone aferente de la spaţii verzi, alei pietonale, marcaje, racorduri, se va concretiza un nou mini-cartier de locuinţe sociale în zona de nord a municipiului. Termenul de realizare al investiţiei, conform contractului de execuţie, este de 12 luni şi, ţinând cont de data emiterii începerii lucrărilor, respectiv luna martie a anului curent, lucrările vor fi definitivate la sfârşitul lunii martie 2016”, a declarat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii.

santier locuinte1Se lucrează la fundaţie
Valoarea totală a lucrărilor de construire a două blocuri cu 64 de unităţi locative este de 7 milioane de lei, din care 500.000 lei provin de la bugetul local. Stadiul lucrărilor realizate de constructorul care a câştigat licitaţia pentru ridicarea celor două noi blocuri în zona Ciocârlău, este la fundaţie, urmând intervenţiile de suprastructură. “În prezent, stadiul lucrărilor este la fundaţie, realizarea pereţilor de subsoluri, urmând lucrările de suprastructură, iar prin lucrările executate acestea sunt cuprinse în graficul de execuţie, astfel încât să fie realizate în termen”, a mai spus şeful de Investiţii de la Primăria Târgu-Jiu.

santier locuinte2600 de locuinţe sociale pe Narciselor
Pentru viitor, Primăria Târgu-Jiu mai doreşte construirea a încă 600 de locuinţe sociale în cartierul Narciselor, proiectul fiind deocamdată în faza de elaborare a documentaţiilor. “Aceste două blocuri din zona Ciocârlău la care se lucrează, fac parte din programul municipalităţii, deoarece, în perspectivă, ţinând cont că municipalitatea are un teren preluat de la unitatea militară în zona Narciselor, de 34 hectare, unde prin planurile de investiţii şi cele de urbanism elaborate, ne-am propus realizarea unei noi zone de dezvoltare a municipiului. Vrem ca aceasta să fie destinată, în principal, locuinţelor sociale şi cele ANL. În ceea ce priveşte locuinţele sociale ne-am propus un minimum de 600 de locuinţe locative în acea zonă; deja am pornit elaborarea documentaţiilor la care se vor adăuga toate obiectivele social-culturale ale unei zone, respectiv unitate de învăţământ pentru preşcolari, terenuri sportive, zonă de agrement, spaţii verzi, şi toată structura aferentă unei noi zone a municipiului”, a precizat Raul Chiriac.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here