62 de locuri de muncă vacante, prin EURES România, la dispoziția gorjenilor

842

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei de ocupare EURES România, un număr de 62 locuri de muncă vacante. Acestea pot fi accesate și de către gorjenii aflați în căutarea unui job mai bine plătit în afara granițelor țării.

Cele mai multe locuri de muncă disponibile sunt în Germania, mai precis 37, și vizează următoarele posturi: operator mașini, tăietor metale/polizator metale, tehnician în electronică, mecanic proces pentru componentele tehnologice din plastic/cauciuc, mecanic de proces pentru piese turnate din plastic/cauciuc, mecanic sisteme sanitare, de încălzire şi aer condiţionat. De asemenea, în Polonia sunt puse la dispoziție 14 locuri de muncă pentru: dulgheri, zidari, fierar betonist, operatori CNC, strungari, lăcătuși, sudori, operator buldoexcavator. Și Norvegia caută șapte lucrători pentru: specialist în cercertare și dezvoltare în domeniul chimiei, zidar/faianțar, vopsitor auto/tehnician reparații, iar Finlanda patru joburi de operator CNC. Persoanele interesate de ofertele de lucru din afara țării, prin serviciul EURES România, vor trebui să treacă în prealabil pe la consilierul EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj pentru a se înregistra în baza de date şi a fi îndrumate ce au de făcut. Pentru a se înregistra în baza de date a serviciului EURES, doritorii gorjeni trebuie să se prezinte la sediul AJOFM Gorj cu un dosar care să conţină cazierul judiciar, o adeverinţă de la medic «apt de muncă, clinic sănătos» şi buletinul.

Peste 14.000 de joburi, în țară
De asemenea, potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile aproximativ 14.000 de joburi la nivelul țării noastre. Conform informațiilor oficiale, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: agent de securitate (1.056), lucrător comercial (843), muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (827), muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli, zidărie (616), vânzător (395), manipulant mărfuri (337), ucenic (305), vânzător ambulant de produse nealimentare (280), casier (263), agent servicii client (234), muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii (224), conducător auto transport rutier de mărfuri (222), montator subansamble (216). Din cele 14.342 de locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 958 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (programator, inginer în diferite domenii de activitate, consilier/expert/inspector etc.), 4.540 persoanelor cu studii liceale sau postliceale (lucrător comercial, agent de securitate etc.), 3.778 persoanelor cu studii profesionale (vânzător ambulant de produse nealimentare, operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături etc.), iar restul locurilor de muncă pentru persoanele cu studii primare/gimnaziale sau fără studii (muncitor necalificat la demolarea clădirilor, ucenic etc.).
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here