62 de convenţii încheiate cu angajatorii gorjeni

335

67 de gorjeni care nu aveau un loc de muncă au fost angajaţi în acest an în urma unor convenţii încheiate între societăţile angajatoare şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj.

Atraşi de subvenţia acordată de stat, zeci de angajatori gorjeni au angajat şomeri cu vârsta de peste 45 de ani, precum şi absolvenţi. Pentru persoanele care fac parte din cele două categorii şi care au fost angajate la diverse firme, patronii vor beneficia lunar de subvenţii pentru locurile de muncă de până la maximum 750 de lei de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj. Aceste subvenţii se acordă la cerere, în baza unei convenţii pe care angajatorul, care a încadrat în muncă absolvenţi ai diferitelor forme de învăţământ, o încheie cu agenţia. Astfel, cei care angajează absolvenţi ai ciclului inferior al liceului sau ai şcolilor de arte şi meserii primesc lunar, timp de 12 luni, pentru fiecare angajat suma de 500 de lei. De asemenea, angajatorii care încadrează în muncă absolvenţi de liceu sau de şcoli postliceale primesc, tot pentru aceeaşi perioadă, suma de 600 de lei, iar cei care încadrează în muncă absolvenţi de învăţământ superior iau în mână pentru fiecare angajat suma de 750 de lei.
“În primele trei trimestre ale acestui an, AJOFM Gorj a încheiat 28 de convenţii cu angajatorii care au încadrat şomeri în vârstă de peste 45 ani pentru un număr de 33 de persoane. Alte 33 de convenţii au fost încheiate cu angajatorii care au încadrat absolvenţi pentru un număr de 33 de absolvenţi din care 15 cu studii medii şi 18 cu studii superioare. De asemenea, a mai fost încheiată o convenţie cu un angajator care a încadrat o persoană cu handicap”, a declarat Diana Văduva, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj. Angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, absolvenţi din rândul persoanelor cu dizabilităţi primesc, pentru fiecare persoană, o sumă lunară reprezentând 1-1,5 înmulţit cu Indicele Social de Referinţă (ISR), pe o perioadă de 18 luni.
Este bine de ştiut şi faptul că angajatorii care încadrează în muncă şomeri care, în termen de 5 ani de la data angajării, îndeplinesc condiţiile de acordare a pensiei, beneficiază lunar pe perioada angajării de o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, care în prezent este de 500 de lei. Pentru a beneficia de toate aceste subvenţii acordate din bugetul asigurărilor pentru şomaj este necesar ca şomerii încadraţi să fie înregistraţi în baza de date a AJOFM şi ca raporturile de muncă să fie menţinute cel puţin 18 luni.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here