600 de mineri de la Husnicioara, pândiți iar de șomajul tehnic

441

Sindicatul liber al unităţii de carieră Husnicioara solicită conducerii Complexului Energetic Oltenia (CEO) urgentarea identificării de beneficiari ai cărbunelui extras, pentru a nu se ajunge în situaţia ca minerii să fie trimişi, în perioada următoare, în şomaj tehnic.

Potrivit liderului sindical Paul Constantinescu, în luna martie, încetează contractele de livrare de lignit către termocentralele din Turceni şi Timişoara, situaţie care a produs îngrijorare în rândul celor aproape 600 de angajaţi.
“Trebuie să găsim, de urgenţă, noi beneficiari pentru evitarea şomajului tehnic. CEO, de care aparţine exploatarea noastră, trebuie să acţioneze pentru asigurarea vânzărilor de cărbune, chiar şi în alte ţări.
De aceea, am solicitat conducerii complexului să intervină”, a precizat Constantinescu.
Liderul sindicaliştilor a arătat că aceasta nu trebuie să tergiverseze semnarea Contractului Colectiv de Muncă care trebuie să asigure stabilizarea forţei de muncă în cariera Husnicioara astfel încât să nu se mai înregistreze întreruperi în activitatea de extracţie a cărbunelui.
“Actualmente avem în depozitele de la Cucuieţi şi Valea Copcii un stoc de aproximativ 40.000 tone de cărbune. Livrările sunt scăzute, ele făcându-se în funcţie de graficul cu termocentralele din Turceni şi Timişoara.
Minerii, zilnic, scot la suprafaţă în jur de 4.000 tone lignit. Avem, aşadar, excedent de cărbune”, a adăugat Constantinescu. În Comisia Mixtă Administrație-Sindicate de ieri sindicaliștii prezenți au discutat despre noul CCM.
A.Stoica

1 COMENTARIU

  1. Mai ieri ne plangeam ca daca nu exista CEO, dadeam din colt in colt ca nu puteam face fata cu productia de energie pe gerurile astea. Nu e corect. Atunci cand ai nevoie de oameni, sunt cei mai buni iar cand nu ai nevoie ii trimiti in somaj? Gresala lor ca nu au intrat in greva cand a fost mai mare nevoia de ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here