600.000 de lei pentru asistenţii şi însoţitorii persoanelor cu handicap

315

Conducerea Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu a reuşit să vireze zilele acestea banii pe carduri către asistenţii şi însoţitorii persoanelor cu handicap din municipiu.

Sumele aferente lunii septembrie au ajuns în buzunarele a 620 de asistenţi şi însoţitori ai persoanelor cu handicap. “Pentru luna septembrie, am făcut plăţi de 325.915 de lei pentru asistenţii personali, iar pentru însoţitorii persoanelor cu handicap am virat suma de 277.424 de lei. Se ştie că de la 1 iulie a.c., datorită creşterii salariului minim pe economie, asistenţii personali primesc lunar un salariu brut de 1.050 de lei, aceştia având şi contract de muncă, fiindu-i plătite şi contribuţiile către stat”, a declarat Elena Creţan, directorul executiv în cadrul DPPS Târgu-Jiu.
Suma totală ce reprezintă drepturile aferente lunii septembrie a fost virată către un număr de 362 de însoţitori ai persoanelor cu handicap şi către 258 de asistenţi personali din municipiul Târgu-Jiu. Poate fi încadrată cu contract individual de muncă în funcţia de asistent personal, persoana care: are vârsta minimă de 18 ani împliniţi; nu a fost condamnată pentru săvârşirea unei infracţiuni care ar face-o incompatibilă cu exercitarea ocupaţiei de asistent personal; are capacitate deplină de exerciţiu; are o stare de sănătate corespunzătoare; a absolvit cel puţin cursurile învăţământului general obligatoriu, cu excepţia rudelor şi a afinilor până la gradul al IV-lea, inclusiv, ale persoanei cu handicap grav, precum şi cu excepţia soţului sau soţiei, după caz.
La începutul acestui an, DPPS Târgu-Jiu a reuşit să obţină suplimentarea cu 50 de locuri pentru asistenţii personali şi alte 50 pentru însoţitorii persoanelor cu handicap aflaţi în plată pe raza municipiului, astfel că numărul total de posturi aprobate a ajuns la 650, faţă de cele 550 care au fost în vigoare până la finalul anului trecut.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here