60 de gorjeni, incluşi în cursurile din această lună ale AJOFM

436

Trei cursuri de formare profesională au fost demarate în luna curentă de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, 60 de gorjeni urmând să participe la acestea.

Pentru luna mai, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj organizează trei cursuri de formare profesională la care este aşteptată o prezenţă de 60 de persoane: inspector resurse umane; bucătar; operator introducere, validare şi prelucrare date. Gorjenii, care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, sunt obligaţi să participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de AJOFM.
Persoanele îndreptăţite pot beneficia de servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă.
Înscrierile pentru cursurile de calificare, precum şi orice alte informaţii referitoare la formarea profesională se pot obţine de la sediul AJOFM GORJ din Târgu-Jiu, str. Lt. Col. Dumitru Petrescu, nr.1 sau de la agenţiile locale şi punctele de lucru din teritoriu.
Tot pe parcursul acestei luni, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează un număr de 152 de programe de formare profesională pentru 2.601 persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite.
Acestea vor fi organizate de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi de Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti.
Programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum: lucrător în comerţ (167), bucătar (164), agent de securitate (195), inspector resurse umane (151), operator introducere, validare şi prelucrare date (124), lucrător în structuri pentru construcţii (100), manichiură-pedichiură (83), îngrijitori bătrâni la domiciliu (90), lucrător în cultura plantelor (141), comunicare în limba engleză (148). Cei mai mulţi participanţi se preconizează în judeţele: Dolj (182 de persoane), Braşov (168 persoane), Vrancea (182 persoane), Dâmboviţa (168 persoane), Hunedoara (126 persoane).

Sute de posturi vacante, în Gorj
Potrivit ofertei de locuri de muncă vacante, actualizate zilnic, publicată de AJOFM Gorj, la ora actuală, la nivelul judeţului nostru se caută lucrători pentru peste 300 de joburi. Dintre aceste posturi vacante amintim: administrator reţea calculatoare, broker mărfuri, agenţi de securitate, agenţi de vânzări, ajutor bucătar, ambalatori manuali, consultant furnizori, asistent medical generalist, barmani, betonist, bucătari, brutari, cameriste, casier, cofetar, confecţioner tâmplărie, consilieri economici, contabili, cosmetician, dulgheri, director de vânzări, electricieni, facturist, faianţari, femeie de serviciu, fierar betonist, fotograf, frezori universali, gaterist, grădinar, ingineri, îngrijitori clădiri, instalator apă-canal, izolator termic, lăcătuşi mecanici, lucrători comerciali, lucrători gestionari, macaragiu, maistru, manager de proiect, manichiurist, manipulanţi mărfuri, mecanici auto, mecanic utilaj, muncitori necalificaţi, operator comercial, operatori la maşini-unelte, operator montaj, ospătari, parchetar, patiser, paznici, şef schimb, şef serviciu, şoferi autocamion, spălători vehicule, stivuitorist, strungari universali, sudori, tâmplari universali, tinichigii, tractorist, vânzători, vopsitor industrial, zugravi.
Izabella Molnar

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here