6 patroni din Gorj s-au ales cu plângeri penale

269

Reprezentanţii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Gorj au efectuat în perioada 1-15 aprilie 2014, 24 acţiuni de inspecţie fiscală şi 7 controale inopinate, încrucişate şi cercetări la faţa locului. În urma acestor verificări 6 contribuabili s-au ales cu plângeri penale.

Acţiunile de control ale inspectorilor fiscali au vizat verificarea legalităţii şi conformităţii declaraţiilor fiscale, corectitudinii şi exactităţii îndeplinirii obligaţiilor fiscale de către contribuabili, precum şi prevenirea, descoperirea şi combaterea actelor şi faptelor care au ca efect evaziunea fiscală. “Urmare a acestor acţiuni de inspecţie fiscală au fost constatate sume suplimentare la bugetul general consolidat în valoare totală de 2.013.376 lei, fiind totodată aplicate 8 amenzi contravenţionale în valoare totală de 20.000 lei”, a precizat Luminiţa Penciu, purtătorul de cuvânt al AJFP Gorj.
Pentru combaterea fenomenului de evaziune fiscală, la un număr de 6 contribuabili, au fost întocmite sesizări penale privind încălcarea legislaţiei fiscale sancţionată de Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, prejudiciul estimat fiind în sumă de 1.539.205 lei. De asemenea, au fost efectuate 9 inspecţii fiscale în vederea soluţionării deconturilor de taxă pe valoarea adăugată cu opţiune de rambursare, fiind respinsă la rambursare taxă pe valoarea adăugată în sumă de 51.357 lei. Au fost dispuse de asemenea măsuri legale ce constau în instituirea sechestrelor asiguratorii în vederea recuperării sumelor datorate de către contribuabili.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here