6 absenţi la definitivat în Gorj

258

Doar 6 dintre cei 113 dascăli gorjeni care ar fi trebuit să susţină săptămâna trecută proba scrisă a examenului de definitivat au ales să nu se prezinte la testare. Cei 107 candidaţi care au susţinut această probă vor afla primele rezultate marţi, 23 iulie.

Iniţial, la examenul de definitivare în învăţământ s-au înscris 122 de cadre didactice din judeţul Gorj însă 9 dintre acestea nu şi-au făcut inspecţiile la clasă. Dintre cei 113 candidaţi care ar fi trebuit să susţină joia trecută, la Colegiul Tehnic Nr. 2 din Târgu-Jiu, probă scrisă a examenului de definitivat, doar 6 nu s-au prezentat. La nivel naţional, la această probă s-au prezentat 7.400 din cei 7.889 de candidaţi admişi. Din totalul candidaţilor prezenţi, 684 s-au retras, fie din motive personale (657), fie din motive medicale (27), iar alţi 16 au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Candidaţii eliminaţi au pierdut dreptul de înscriere la examenul naţional de definitivare în învăţământ pentru sesiunea următoare. Candidaţii care au decis să se retragă au avut posibilitatea de a solicita anularea lucrării, pe baza unei declaraţii pe proprie răspundere. În acest caz, lucrările nu vor fi evaluate, iar candidaţii în cauză au dreptul să se înscrie la sesiunea următoare.

Primele rezultate, afişate pe 23 iulie
Lucrările scrise se vor corecta în 6 centre de evaluare, constituite la nivel naţional, iar afişarea rezultatelor se va face pe data de 23 iulie. Între 23 şi 24 iulie candidaţii vor putea depune contestaţii la centrele de examen, soluţionarea acestora urmând să se realizeze în intervalul 25 – 26 iulie. Pe data de 27 iulie se vor afişa rezultatele finale. Nota minimă pentru promovare este 8. Cadrele didactice care vor reuşi să promoveze examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here