56 de cupluri, în cursa pentru Nunta de Aur din 24 februarie

421

56 de cupluri din municipiul Târgu-Jiu, care au împlinit sau împlinesc în cursul acestui an 50 de ani de căsătorie neîntreruptă, vor fi sărbătorite de municipalitate pe 24 februarie, în ziua de Dragobete, acestea depunând deja la Registratura Primăriei documentele justificative.

Evenimentul Nunta de Aur a devenit o tradiţie la Târgu-Jiu, el debutând cu o slujbă de reînnoire a jurămintelor, înmânarea unor diplome de fidelitate, o şedinţă foto şi servirea unei mese festive la un restaurant din municipiu. În acest sens, din bugetul local s-a alocat o sumă de peste 78.000 de lei. “S-a aprobat organizarea acestui eveniment. Avem o hotărâre de Consiliu Local nr. 36 din 30 ianuarie 2017 prin care se aprobă alocarea sumei de 78.060 de lei cu TVA din bugetul local pentru Direcţia Publică de Protecţie Socială în vederea desfăşurării acestui eveniment.
În această sumă a fost inclusă atât acordarea premiilor de 500 de lei pentru fiecare cuplu sărbătorit, care îndeplineşte condiţiile de a participa la acest eveniment, acordarea unor diplome, organizarea unei mese festive, aranjamentele florale pe care le oferim persoanelor sărbătorite, fotografii.
Ca organizare a evenimentului, în fiecare an a avut loc o slujbă prin care cuplurile îşi reînnoiesc jurămintele de credinţă, apoi, sunt îndrumate spre un restaurant unde servesc o masă festivă acordată în cinstea dumnealor. Multe servicii şi direcţii din Primărie sunt implicate în organizarea acestui eveniment”, a declarat Alina Toader, directorul adjunct al DPPS Târgu-Jiu.

Înscrieri până pe 24 februarie inclusiv
În continuare, cuplurile din Târgu-Jiu care îndeplinesc condiţiile de participare la evenimentul Nunta de Aur sunt aşteptate până pe 24 februarie inclusiv să-şi depună documentele aferente.
“Suma alocată din bugetul local va fi utilizată astfel: acordare premii în sumă de 500 de lei pentru fiecare cupluri – 50.000 de lei; acordare diplome – 200 de lei cu TVA; organizare masă festivă pentru aproximativ 248 persoane – 23.560 de lei cu TVA; aranjamente florale – 2.800 de lei cu TVA; fotografii – 1. 500 de lei cu TVA. Ţinând cont de faptul că în anul 2015 au fost sărbătorite 59 de cupluri, iar în anul 2016 au fost sărbătorite 81 de cupluri, pentru anul 2017 estimăm prezenţa unui număr de 100 de cupluri sărbătorite.
Evenimentul va fi marcat printr-o slujbă religioasă pentru reînnoirea jurămintelor de iubire şi credinţă la o biserică din municipiul Târgu-Jiu şi o masă festivă pentru toţi cei care pe baza certificatelor de căsătorie şi a cărţilor de identitate din care să rezulte că sărbătoriţii au domiciliul în Târgu-Jiu, demonstrează că sunt în măsură să participe la acest eveniment”, se arată în referatul întocmit de conducerea Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu.
Masa festivă va avea loc la restaurantul situat pe Insuliţa Jiului, şefii din administraţie motivând acest lucru astfel: “locaţia a oferit condiţii bune de desfăşurare a evenimentelor, iar participanţii au fost mulţumiţi de serviciile puse la dispoziţie; locul de amplasare al locaţiei permite asigurarea condiţiilor speciale necesare participanţilor la acest eveniment (spaţiu foarte mare de parcare pentru autobuzele puse la dispoziţie de Primăria Municipiului Târgu-Jiu care vor asigura transportul participanţilor de la biserica unde se va organiza slujba religioasă până la local, pentru autoturismele aparţinătorilor acolo unde situaţia se impune, pentru maşina de intervenţie pe timpul desfăşurării activităţii, pentru maşini de rezervă în cazul în care vor fi participanţi care nu se pot deplasa)”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here