550 de deţinuţi de la Penitenciarul Târgu-Jiu îşi pot exercita dreptul la vot pe 25 mai

404

Directorii de penitenciare pot depune cereri pentru urna specială pentru deţinuţii cu drept de vot, aceştia urmând să voteze la scrutinul din 25 mai pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European la secţii de votare din proximitatea penitenciarelor, potrivit deciziei Biroului Electoral Central (BEC). La nivelul Penitenciarului de la Târgu-Jiu situaţia în ceea ce priveşte cererile pentru solicitarea urnei mobile este incertă momentan, însă în zilele următoare vor fi depuse cereri pentru solicitarea urnei mobile.

În Penitenciarul de la Târgu-Jiu există 550 de persoane private de libertate cu drept de vot. Secţiile la care vor putea vota deţinuţii vor fi stabilite prin decizie a biroului electoral. “Situaţia la momentul actual este următoarea: avem 550 de persoane cu drept de vot din 759. Numărul acesta mai poate suporta modificări până la data alegerilor pentru că personale pot fi transferate la alte unităţi sau mai pot fi eliberate unele dintre ele. De asemenea, mai pot fi aduse altele în penitenciar. Din aceşti deţinuţi vor vota cei care vor dori, noi ne ocupăm să aibă actele de identitate valabile, să fie informate că vor avea loc alegeri în perioada respectivă, vom pune la dispoziţie un spaţiu unde vor veni cei de la secţia de votare cu urna mobilă cu tot ceea ce trebuie pentru a asigura dreptul la vot.
Cererile pentru deplasarea urnei mobile se vor depune în perioada anterioară organizării alegerilor, conform legii”, a declarat Lavinia Lupu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Târgu-Jiu.

Vot pentru parţiale
În ceea ce priveşte deţinuţii care vor vota la alegerile parţiale de la nivelul judeţului, aceştia vor trebui să îndeplinească mai multe condiţii, spre deosebire de alegerile europarlamentare la care pot vota majoritatea.
“Momentan nu avem un număr exact. Se fac lucrări pentru identificarea persoanelor care vor putea vota la parţiale întrucât acestea trebuie să îndeplinească mai multe condiţii. Este vorba de domiciliul persoanei, dacă la europarlamentare votează toată lumea indiferent de domiciliu, aici este vorba de raza colegiului, de circumscripţiile secţiilor de votare”, a conchis Lavinia Lupu
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here