5,5 milioane de lei are de recuperat APIA Gorj, bani primiţi necuvenit de către fermieri

257

5,5 milioane de lei are de recuperat Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Gorj de la fermierii care au beneficiat de subvenţii, după ce nu şi-au îndeplinit obligaţiile asumate.

APIA Gorj are de recuperat 5,5 milioane de lei, reprezentând subvenţii acordate ilegal. În activitatea de recuperare a creanţelor generate de derularea fondurilor europene pentru agricultură, respectiv FEGA şi FEADR, precum şi a celor din finanţarea de la bugetul de stat, APIA Gorj a luat toate măsurile în vederea constatării, înregistrării şi recuperării debitelor, întocmind note de fundamentare, procese-verbale de constatare, înregistrând în Registrul debitorilor europeni şi urmărind transmiterea şi recuperarea acestor debite.
“Anul trecut, am plătit aproximativ 128 de milioane de lei pentru plăţile pentru suprafaţă, dar am întocmit 2.058 de procese-verbale aferente perioadei 2007-1013, deoarece neregula a fost constatată în cadrul unei campanii, dar fermierul respectiv se poate să fi fost cuprins în mai multe campanii. Neregula descoperită într-un an se repercutează şi asupra celorlalte campanii până reuşim să recuperăm toată suma datorată de fermieri. Suma aferentă celor peste două mii de procese-verbale este de 5,5 milioane şi încercăm să o recuperăm de la fermieri în perioada următoare”, a precizat Constantin Negrea, directorul APIA Gorj.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here