53 de şomeri, incluşi în cursurile AJOFM

265

Pentru luna decembrie, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj organizează alte două cursuri de formare profesională, la care este aşteptată o prezenţă de 53 de persoane: operator introducere, validare şi prelucrare date – 28, fasonator mecanic – 25.
Gorjenii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj sunt obligaţi să participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de AJOFM. Persoanele îndreptăţite pot beneficia de servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă. Înscrierile pentru cursurile de calificare, precum şi orice alte informaţii referitoare la formarea profesională se pot obţine de la sediul AJOFM GORJ din Târgu-Jiu, str. Lt. Col. Dumitru Petrescu, nr.1 sau de la agenţiile locale şi punctele de lucru din teritoriu.
De la începutul anului şi până în prezent, în cursurile de formare profesională au fost cuprinse persoane aparţinând unor grupuri cu acces mai dificil pe piaţa forţei de muncă, precum şi persoane care au beneficiat de gratuitate în baza prevederilor Legii nr. 76/2002 modificată şi completată, dintre care: 389 de persoane din mediul rural; patru persoane postinstituţionalizate; 91 de persoane aflate în detenţie; trei persoane de etnie romă; două persoane cu dizabilităţi; şapte persoane eliberate din detenţie.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here