5000 de puieţi de salcâm, plantaţi la Târgu-Jiu

525

Autorităţile judeţului Gorj, reprezentând atât Prefectura cât şi Consiliul Judeţean, au participat sâmbătă la acţiunea “Împădurim România”, ocazie cu care au fost plantaţi aproximativ 5000 de puieţi de salcâm pe o suprafaţă de un hectar. Această acţiune este demarată prin Guvernul României de Ministerul Mediului şi al Pădurilor, şi se desfăşoară în mai multe judeţe ale ţării printre care şi la noi în judeţ.

Acţiunea “Împădurim România!” se va desfăşura pe tot parcursul lunii noiembrie, proiectul fiind născut dintr-o problemă extrem de presantă a României – dispariţia pădurilor, ca urmare a tăierilor ilegale, aridizărilor şi deşertificărilor. Această situaţie are, de cele mai multe ori, efecte devastatoare asupra comunităţilor locale şi a infrastructurii. Reconstrucţia ecologică forestieră, prin împădurirea terenurilor degradate, inapte pentru folosinţe agricole, precum şi a terenurilor neproductive, indiferent de forma de proprietate, are ca scop principal protejarea solului, refacerea echilibrului hidrologic şi îmbunătăţirea condiţiilor de mediu.“Această acţiune este demarată prin Guvernul României de Ministerul Mediului şi al Pădurilor, se numeşte “Împădurim România”, şi se desfăşoară în mai multe judeţe ale ţării printre care şi Gorjul. S-a împădurit 1 hectar de teren, proprietate publică a statului pe raza ocolului silvic Târgu-Jiu. Unitatea de producţie Strâmba U.P I, unitatea amenajistă U.A 321 cu 5000 de puieţi la hectar. Lucrarea de împădurire s-a făcut pe vechiul dig al Jiului în apropiere de centrul oraşului între Kaufland şi CET. Acţiunea este benefică, salcâmul este o specie repede crescătoare. Suprafaţa cultivată cu salcâm are şi un rol curativ şi este ca şi o perdea de protecţie pentru zona respectivă” a precizat Ovidiu Cârstoc, şeful Direcţiei Silvice Gorj. Prefectul judeţului Gorj, Claudiu Teodorescu, a declarat că acest gen de acţiuni ar trebui făcute mai des. “Oricând sunt astfel de acţiuni instituţia pe care o coordonez este încântată de acest lucru. Această acţiune este foarte importantă pentru noi. Dacă s-ar putea realiza în fiecare weeke-end în sezonul de toamnă şi de primăvară atunci când se poate face plantare eu aş fi încântat, susţin din tot sufletul această acţiune”, a precizat prefectul judeţului Gorj, Claudiu Teodorescu.

2.590 de hectare, împădurite la nivel naţional
Prin acţiunea “Împădurim România” , care se desfăşoară pe tot parcursul lunii noiembrie, va fi împădurită o suprafaţă totală de aproximativ 2.590 de hectare, cu aproximativ 1.000 de hectare mai mult faţă de media anilor anteriori, în cadrul campaniilor similare de toamna, potrivit secretarului de stat Mugur Cozmanciuc. La acţiune au participat Ovidiu Cârstoc, şeful Direcţiei Silvice Gorj, Claudiu Teodorescu, prefectul judeţului, Mihai Weber, deputatul Vasile Popeangă, Senatorul PSD, Toni Mihail Greblă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ciprian Florescu alături de viceprimarii Aurel Popescu şi Iulia Vână.
Andrada Bărăitaru
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here