50 de zile! Atât a stat arestat autorul accidentului mortal de la Hotel Brâncuși! Judecătorii vor decide dacă-i permit să părăsească domiciliul

2811

Iulius Cristinel Lupulescu, inspectorul DSVSA, care, băut fiind, a accidentat mortal o femeie și l-a rănit pe soțul acesteia, pe trecerea de pietoni din fața sediului Consiliului Județean Gorj, pe 20 martie a.c., se află în arest la domiciliu, de la începutul acestei luni, iar zilele trecute, a cerut instanței să-i încuviințeze părăsirea domiciliului. Lupulescu nu a stat în arest decât 50 de zile, iar judecătorii i-au acordat clemență și l-au trimis să stea ,,arestat” acasă, pentru 30 de zile, când măsura poate fi înlocuită cu una și mai blândă, cu toate că inspectorul DSVSA e trimis în judecată pentru comiterea a trei infracțiuni: ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Duminica fatidică…
… 20 martie a.c., pentru soții Mariana și Alexandru Gabriel Bocea. Cei doi își conduseseră fiica, ofițer de penitenciare, care-i vizitase acasă, la Târgu-Jiu, până la podul de peste Jiu. De acolo, Mariana și Alexandru au intrat în Parcul Central și au mers să se plimbe pe insuliță.
La ieșirea din parc, pe trecerea de pietoni din fața Consiliului Județean Gorj (Hotel Brâncuși), cei doi soți au fost spulberați de un autoturism condus de Iulius Cristinel Lupulescu. Femeia a murit pe loc, iar bărbatul a ajuns în spital și a avut nevoie de zeci de zile de îngrijiri medicale. Lupulescu avea o alcoolemie de 1,77mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost arestat, pentru 30 de zile, de către Judecătoria Târgu-Jiu, la propunerea procurorilor, fiind acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

După numai 25 de zile…,
… pe 15 aprilie, judecătorii de la Judecătoria Târgu-Jiu au vrut să-l scoată din arest pe Lupulescu și i-au admis cererea de înlocuire a arestării preventive cu arestul la domiciliu, numai că soluția a fost desființată de Tribunalul Gorj, la contestația procurorilor care tocmai îl trimiseseră în judecată pe acesta pe 12 aprilie. După alte 25 de zile, pe 10 mai, magistrații Judecătoriei Târgu-Jiu au admis, din nou, cererea lui Lupulescu de înlocuire a arestării preventive cu măsura mai blândă a arestului la domiciliu.

Judecătorii l-au ,,scăpat” în arest acasă
De data aceasta nici procurorii nu au mai contestat soluția judecătorilor, așa că, după 50 de zile de arest preventiv, Lupulescu a fost trimis să stea în ,,arest” acasă. Și această măsură ar putea fi înlocuită cu una și mai blândă, cea a controlului judiciar, după expirarea celor 30 de zile, însă, până atunci, inspectorul DSVSA le-a solicitat, din nou, clemență judecătorilor, iar de această data vrea să i se permită să părăsească domiciliul. Miercuri, 25 mai a.c., Judecătoria Târgu-Jiu va decide dacă îi încuviințează cererea lui Lupulescu, însă la cât de îngăduitori s-au dovedit cu acesta, verdictul este unul previzibil.
Claudiu Matei

2 COMENTARII

  1. Trimiteti-l in Grecia sau Bulgaria, in Romania nu poate fi acuzat.Nemernicia justitiei romane participa alaturi de alte institutii la disparitia Romaniei! Suntem niste ratati ai lumii.

  2. Sunt și eu unul care,datorită acestui sistem juridic,plătit din bani publici-adică banii noștri,am avut de suferit !Uitați-vă la fața și atitudinea vinovatului cît de sigur de el ba chiar sfidător ,pare.Știe el ce știe nu vi se pare!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here